Bij zwembad De Berkel in Almen is men druk bezig met de laatste werkzaamheden om het bad zo snel mogelijk open te krijgen. Dit was in 2018, een foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Bij zwembad De Berkel in Almen is men druk bezig met de laatste werkzaamheden om het bad zo snel mogelijk open te krijgen. Dit was in 2018, een foto ter illustratie © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Weer of geen weer, buitenbaden in Almen en Gorssel gaan vanaf 5 mei weer open

Al is het weer bij vlagen herfstachtig, de buitenbaden in Almen en Gorssel gaan vanaf morgen weer open. En slecht weer of niet, de reserveringen stromen binnen. ,,Ons water heeft een temperatuur van 23 graden celsius. Dus in het water is het lekkerder dan daarbuiten’’, vertelt assistent-bedrijfsleider Bianca Gardien.

 1. Opnieuw Kamervragen over toekomst ziekenhuis Zutphen: 'Welke rol voor streekziekenhuizen?’
  PREMIUM

  Opnieuw Kamervra­gen over toekomst ziekenhuis Zutphen: 'Welke rol voor streekzie­ken­hui­zen?’

  Minister Tamara van Ark (medische zorg en sport) krijgt opnieuw een spervuur aan vragen op zich af over de onrust die is ontstaan over het ziekenhuis in Zutphen. CDA-kamerlid Joba van den Berg wil onder meer weten wat voor rol er nog is voorzien voor streekziekenhuizen zoals in Zutphen. Gelre ziekenhuizen liet vorige maand aan de de Stentor weten niet uit te sluiten dat er afdelingen gaan sluiten in de Zutphense vestiging.
 2. ’s Werelds meest complete Bob Dylan-verzameling ligt op een bovenverdieping in Eefde
  PREMIUM
  video
  2

  ’s Werelds meest complete Bob Dy­lan-verzame­ling ligt op een bovenver­die­ping in Eefde

  Wanden vol albums, biografieën in alle talen, zeldzame foto’s en unieke privé-stukken uit de collectie van de Amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan. Dit en nog veel meer bewaart gepensioneerd huisarts Arie de Reus (68) uit Eefde op de bovenverdieping van zijn voormalige praktijk. Als Dylan-verzamelaar staat hij zo hoog aangeschreven, dat hij een hotline heeft met het management van de Nobelprijswinnaar, die vandaag zijn tachtigste verjaardag viert.

Achterhoek