Volledig scherm
N348 © Taina Monteiro

Werk aan weg Eefde-Gorssel laat langer op zich wachten

EEFDE/GORSSEL - De aanpak van twee onveilige kruispunten op de provinciale weg in Eefde en Gorssel laat langer op zich wachten.

Het lukt zeker niet meer om dit jaar aan de slag te gaan. De provincie Gelderland houdt er zelfs serieus rekening mee dat het werk pas eind 2017 of begin 2018 kan beginnen.

De provincie is al jaren bezig met plannenmakerij om het kruispunt Zutphenseweg-Jodendijk-Scheuterdijk in Eefde en het kruispunt Zutphenseweg-Quatre Brasweg-Flierderweg in Gorssel anders in te richten om de veiligheid te verbeteren. Omwonenden zijn het evenwel niets eens met de maatregelen die de provincie wil nemen. Volgens hen wordt het daar niet (voldoende) veiliger van. Heet hangijzer is onder meer de maximumsnelheid op de weg tussen Eefde en Gorssel.

De provinciale politiek neemt in november een besluit over de projecten. Hoe dan ook gaat de uitvoering niet meer dit jaar beginnen, zo is al wel duidelijk. Dat was aanvankelijk wel de bedoeling, gaf de provincie eerder dit jaar aan. Doorlopen van de procedures vergt echter meer tijd. Nu zouden de zogenoemde voorbereidende werkzaamheden begin 2017 kunnen starten, mits uiteraard provinciale staten in november groen licht geeft. Als er iemand naar de Raad van State stapt om het plan aan te vechten, is uitvoering van het project pas mogelijk vanaf eind 2017 of begin 2018, staat in stukken van de provincie.

Achterhoek