Volledig scherm
N348 © Taina Monteiro

Wethouder 'niet blij' met trage aanpak N348

Lochem De Lochemse wethouder Jan Kottelenberg (CDA) is niet blij met de oponthoud rondom de aanpak van twee onveilige kruispunten op de N348 in Eefde en Gorssel. Dat zei de wethouder maandagavond tijdens het ronde tafelgesprek waar de raad de begroting van volgend jaar behandelde.

De provincie Gelderland is verantwoordelijk voor het veiliger maken van de weg. De provincie is al jaren bezig met plannen om het kruispunt Zutphenseweg-Jodendijk-Scheuterdijk in Eefde en het kruispunt Zutphenseweg-Quatre Brasweg- Flierderweg in Gorssel anders in te richten om de veiligheid te verbeteren.

Het lukt zeker niet meer om dit jaar aan de slag te gaan. De provincie Gelderland houdt er zelfs serieus rekening mee dat het werk pas eind 2017 of begin 2018 kan beginnen. Wethouder Kottelenberg gaf zijn opvatting na vragen over de kwestie van de VVD. Kottelenberg zei op vragen van de D66-fractie dat de gemeente Lochem zelf niet financieel hoeft bij te springen bij de aanpak van de weg omdat het een provinciale weg betreft.

Achterhoek