Wilma van der Wal werkte jarenlang als dieetkok bij De Hoge Weide van zorgorganisatie Marga Klompe in Lochem. Nu is ze er voedingsdeskundige en geeft ze onder meer workshops over eetplezier bij mensen met dementie.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilma van der Wal werkte jarenlang als dieetkok bij De Hoge Weide van zorgorganisatie Marga Klompe in Lochem. Nu is ze er voedingsdeskundige en geeft ze onder meer workshops over eetplezier bij mensen met dementie. © Arjan Gotink

Wilma zorgt voor eetplezier bij dementerenden in Lochem: ‘Jus over de aardappelen, dan prikken ze erin’

Een bord met een gekleurde rand, mooi servies, jus over de aardappelen. Grote kans dat een dementerende zijn of haar bord leeg eet. Het zijn slechts enkele tips van voedingsdeskundige Wilma van der Wal bij woonzorgcentrum en verpleeghuis De Hoge Weide in Lochem. Vrijdag 10 februari vertelt ze erover bij het Alzheimer Trefpunt Lochem.

3 reacties

 • P Schneider

  2 maanden geleden
  Staat men er bij stil dat er op dit moment bewoners met dementie in verpleeghuizen wonen die relatief jong zijn, tussen de pakweg de 45 en 70 jaar, en die andere eetgewoontes hebben ontwikkeld. Mijn vrouw van 62 jaar oud woont al vier jaar in een verpleeghuis en is samen met leeftijdsgenoten gewend om ook pizza, pasta’s en salades te eten ipv de bekende aardappel met jus die juist bij jonge mensen met dementie al langer niet automatisch op het menu staat.
 • marianne van Dijk steenbergen

  2 maanden geleden
  Mooi dat deze voedingsdeskundige zich met passie inzet om de maaltijd zoveel aantrekkelijker te maken voor dementerenden.
 • W Belt

  2 maanden geleden
  Lever wekelijks aardappels bij ons in ijsselmuiden bij dementerende bejaarden Deze mensen hebben het liefst aardappels boontjes bal gehakt en jus Net als vroeger Mvg aardappelhandel wiljan vd belt