Een stel woningen in de wijk Berkeloord in Lochem gaan eind volgend jaar over op waterstofgas en worden dus van het aardgas gehaald. Dit gebeurt in het kader van een proef om te zien hoe het transport van waterstof via aardgasleidingen verloopt.
Volledig scherm
Een stel woningen in de wijk Berkeloord in Lochem gaan eind volgend jaar over op waterstofgas en worden dus van het aardgas gehaald. Dit gebeurt in het kader van een proef om te zien hoe het transport van waterstof via aardgasleidingen verloopt. © Foto Arjan Gotink

Woningen in deze Lochemse wijk gaan over op waterstofgas

Zo’n tien tot twintig huizen in de wijk Berkeloord in Lochem worden als proef vanaf eind volgend jaar verwarmd met waterstofgas. De huizen gaan vanaf dat moment van het aardgas af. 

 1. Ontgoocheling bij Voorwaarts en Holten na spektakelstuk met 14 treffers tegen Orderbos gedegradeerd
  PREMIUM
  nacompetitie apeldoorn/deventer

  Ontgooche­ling bij Voorwaarts en Holten na spektakel­stuk met 14 treffers tegen Orderbos gedegra­deerd

  Dinsdag werd er al een start gemaakt met de nacompetitie, maar dit weekend barst het pas echt los. Het is onmogelijk om er een wedstrijd uit te pikken, want overal staat de druk er volledig op. Winnen is doorgaan, verliezen is einde seizoen, zonder promotie, of - erger nog - met degradatie. Benieuwd naar de uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen van de clubs die in actie kwamen? Je vindt ze in dit overzicht.
  Deventer
 2. Dit is al honderd jaar dé plek voor honden in Deventer: ‘Gaat een wereld voor je open’
  PREMIUM
  met video

  Dit is al honderd jaar dé plek voor honden in Deventer: ‘Gaat een wereld voor je open’

  Van jonge pups die net aan de opvoedingscursus beginnen tot honden en baasjes die aan allerlei wedstrijden meedoen. Bij Kynologenclub Deventer komen ze in allerlei soorten en maten. En dat al honderd jaar. De club krijgt dan ook een speciale onderscheiding van burgemeester Ron König. ,,De waardering is erg mooi, zeker omdat we de enige niet-commerciële hondenclub zijn in Deventer.’’
  Deventer