Volledig scherm
Een recente foto van 'De Nomade' © Foto: Eigen foto

Zoektocht Lochemse familie naar oude woonboot eindigt in Zwartsluis

De woonboot ‘De Nomade’ waar Michel Wegen (56) uit Lochem naar zocht, blijkt in Zwartsluis te liggen. De zoon van de huidige eigenaar herkende de boot van de foto die Wegen op Marktplaats plaatste. 

Michel Wegen wilde het schip, waar hij op werd geboren en de eerste jaren van zijn leven doorbracht, graag nog een keer aan zijn moeder (80) laten zien, die er goede herinneringen aan heeft. Dus plaatste hij een oude foto met een oproep op Marktplaats. De zoon van de huidige eigenaar zag zijn bericht en nam meteen contact met Wegen op. 

Prima

Binnenkort gaan moeder en zoon langs om de woonboot te bekijken. ,,Ik heb gevraagd of we mochten komen kijken en dat was allemaal prima, dus ik ben er erg blij”, zegt Wegen.

De woonboot werd door de vader van Wegen gebouwd, op het frame van een voormalig binnenvrachtschip. Inmiddels wordt het schip al jaren niet meer bewoond en staat het ook weer te koop. ,,Hij is in erg slechte staat, maar het is ook een boot uit 1918 dus op een gegeven moment is het op. Maar ik ben erg blij dat hij weer boven water is, en ik wil iedereen hartelijk bedanken die heeft geholpen bij de zoektocht.”

Achterhoek