Volledig scherm
Zonnepark. © ANP

Zonnepark in Lochem stapje dichterbij

De komst van een zonnepark aan de Goorseweg in Lochem is een stapje dichterbij. 

Op het terrein van boer Hans Berenpas is een park van zo'n zestien hectare voorzien, zo is al langer bekend. Voordat het zover is moet wel een heel aantal formele stappen worden gezet. Een daarvan is dat het college van burgemeester en wethouders instemt met het ontwerpbesluit om een vergunning te verstrekken om het zonnepark te kunnen plaatsen. Dat is nu gebeurd.

Het park aan de Goorseweg is vooralsnog het enige waarvoor toestemming wordt gegeven in Lochem. Een raadsmeerderheid oordeelde namelijk in januari  dat er eerst moet worden gesproken over de voorwaarden waaronder grootschalige zonneparken (groter dan twee hectare) mogen worden aangelegd. Zo moet onder meer op papier worden gezet hoe zonneparken worden ingepast in het landschap en op welke manier omwonenden mee kunnen doen. 

Voor het zonnepark aan de Goorseweg werd een uitzondering gemaakt. Initiatiefnemers van dat park willen namelijk dit voorjaar gebruikmaken van een subsidieregeling. Die is noodzakelijk om aanleg van het park mogelijk te maken. Voorwaarde daarvoor is wel dat de gemeente toestemming geeft voor het plan. Een raadsmeerderheid wilde dat niet blokkeren.

Achterhoek