Volledig scherm
Ger Visser komt aan bij de rechtbank in Almelo © Emiel Muijderman

Zowel Visser als OM in beroep tegen vonnisen Eurocommerce

ZWOLLE / LOCHEM - Zowel het Openbaar Ministerie als hoofdrolspeler Ger Visser zelf gaan in hoger beroep tegen de vonnissen in de zaak Eurocommerce.

Het OM is het niet eens met de redenering van de rechtbank die leidde tot integrale vrijspraak van de echtgenote en dochter van voormalig vastgoedbaron Ger Visser (63) en tot gedeeltelijke vrijspraak van de hoofdverdachte zelf en zijn zoon.

Advocaat Frans Sijbers wil de straffen die aan Visser en zijn zoon werden opgelegd aanvechten. "We zijn het niet eens met de veroordeling en met de strafmaat", aldus Sijbers.

Visser senior werd twee weken geleden door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3,5 jaar voor valsheid in geschrifte en faillissementsfraude. Zijn zoon Ger jr. (34) kreeg een jaar cel opgelegd voor faillissementsfraude.

De rechtbank redeneerde dat Ger Visser pas vanaf 15 november 2011 konden vermoeden dat Eurocommerce failliet zou gaan. Ook moet hij toen hebben beseft dat in het verlengde daarvan een privé faillissement dreigde, vanwege een privé schuld aan het bedrijf van 45 miljoen euro. Volgens de rechtbank is echter onvoldoende aangetoond dat ook zijn vrouw en dochter hiervan toen al wisten. Voor hen houdt de rechtbank de datum van een huiszoeking op 19 oktober 2013 aan. Omdat de rechtbank transacties van voor die data niet strafbaar acht werden vader en zoon op onderdelen en moeder en dochter geheel vrijgesproken.

Fraudeofficier mr. Wim Bollen is het niet eens met de redenering van de rechtbank. "Naar onze mening hadden zij al eerder rekening gehouden met een faillissement", aldus Bollen. Hij ging in alle vier de zaken in beroep, maar heeft vooral moeite met de vrijspraak van beide vrouwen.

Achterhoek