Volledig scherm
Woningen in aanbouw. ANP

Zutphenseweg nodig voor plan Polsvoort Lochem

LOCHEM - De bezwaren tegen woningbouw op het Polsvoortterrein in Lochem kunnen alleen worden weggenomen als het verkeer via de Zutphenseweg in en uit de wijk wordt geleid.

Zowel omwonenden als de betrokken wethouder vinden dat de beste optie. De vraag is echter hoe realistisch dat is. Onderhandelingen tussen betrokken partijen liepen in het verleden op niets uit.

Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat er voor de beoogde verkeersafwikkeling van het nieuwe wijkje geen draagvlak is. Ontwikkelaar BPD heeft al langer plannen om op het stuk grond 32 woningen te bouwen. Omwonenden waren echter niet te spreken over de beoogde verkeersafwikkeling. Daarvoor was de Oude Enkweg-Hammarskjöldweg in beeld.

Nu ligt de vraag voor hoe het verder moet. Zowel omwonenden als wethouder Bert Groot Wesseldijk geven aan dat de meeste ideale optie zou zijn als ook het voorterrein er bij betrokken wordt. Dan kan verkeer via de Zutphenseweg worden geleid. Onderhandelingen tussen BPD en Hans Polsvoort liepen in het verleden echter op niets uit. BPD beraadt zich op de ontstane situatie.

  1. Industriële Kring Lochem steunt
bezwaar tegen snelheidsverlaging op N348 tussen Gorssel en Eefde

    Industriële Kring Lochem steunt bezwaar tegen snel­heids­ver­la­ging op N348 tussen Gorssel en Eefde

    De Industriële Kring Lochem (IKL) sluit zich aan bij het bezwaar tegen snelheidsverlaging op de N348 tussen Gorssel en Eefde. Eerder al hebben de Bedrijvenkring Zutphen, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en VNO-NCW Stedendriehoek bezwaar gemaakt bij Gedeputeerde Staten van Gelderland tegen een proeflimiet van zestig kilometer per uur. IKL heeft de brief niet kunnen ondertekenen omdat die al was verstuurd.

Achterhoek