1. Geld stroomt binnen voor kinderen van Ruinerwold: ‘Dit jaar had grote impact’
    UPDATE

    Geld stroomt binnen voor kinderen van Ruinerwold: ‘Dit jaar had grote impact’

    Het geld stroomt binnen voor een crowdfundingactie voor de negen zogenoemde ‘kinderen van Ruinerwold’. Na de eerste dag was om even voor middernacht al bijna 67.000 euro binnengekomen. Het geld gaat naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68), die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam aan het rollen toen een van hen wegliep in oktober 2019.
  1. Wapenvondst Zwolle: politie doet inval bij ‘De Gier’, vermeend handlanger van geliquideerde Henk Wolters
    PREMIUM

    Wapen­vondst Zwolle: politie doet inval bij ‘De Gier’, vermeend handlanger van geliqui­deer­de Henk Wolters

    De politie heeft dinsdag invallen gedaan in de woning van Zwollenaar Michel ‘De Gier’ B. (44) aan de Zwolse Weidesteenlaan en in een woning aan de Leonard Springerlaan in Meppel. De woningen zijn uitgebreid doorzocht door de politie, op zoek naar wapens. De politie bevestigt dat de 44-jarige bewoner van een van de huizen is opgepakt op verdenking van wapenbezit en wapenhandel. Hij wordt door de politie gelinkt aan de wapenvondst in een Zwols bosje afgelopen najaar.
  2. Docu-maakster duikt in drama Ruinerwold: ‘Kinderen willen dat het uit de schimmigheid komt’
    PREMIUM

    Do­cu-maak­ster duikt in drama Ruinerwold: ‘Kinderen willen dat het uit de schimmig­heid komt’

    Het drama in Ruinerwold, waarbij vader Gerrit Jan van D. jarenlang met zijn kinderen afgezonderd heeft gewoond in een boerderij in Drenthe, staat woensdagavond (21.35 uur) centraal in een documentaire op NPO1. Documentairemaakster Jessica Villerius gaf dinsdagavond in het tv-programma De Vooravond alvast een inkijkje. ,,De kinderen willen dat het uit de schimmigheid komt. Voor ons helpt het niet meer, zeggen ze, voor anderen mogelijk wel.”