Volledig scherm
De Grote Mariakerk in Meppel © Wikimedia

Angst in Meppel, grote kerstviering afgelast

MEPPEL - Het kerstevent dat morgenavond op het Kerkplein van Meppel zou worden gehouden is na de aanslag in Berlijn afgelast.

Herman Langhorst - directeur van scholenorganisatie PCBO Meppel - heeft dat besluit na overleg met gemeente, hulpdiensten en ouders besloten. "Er is geen directe terreurdreiging, laat dat helder zijn. Maar we verwachten 1.500 kinderen en net zoveel ouders. Gezien de angst die er toch heerst kan er alleen bij het afsteken van een rotje al paniek uitbreken. En dat willen we met zo'n mensenmassa voorkomen. Dus hebben we, zeg maar ik, dit besluit genomen."

De directeur heeft na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn van meerdere ouders vragen gekregen over de veiligheid rond de gezamenlijke viering van donderdag in Meppel. Na lang en zorgvuldig overleg heeft Langhorst besloten van het kerstevent af te zien. "'Moet de angst dan regeren?', kun je je afvragen. Maar iedereen is geschrokken, en ik wil dan niet over de ruggen van jonge kinderen het risico nemen dat er toch iets misgaat." De ouders van de kinderen acht scholen zijn per brief op de hoogte gesteld.

Kop van Overijssel