Volledig scherm
De bumper van de politieauto raakte beschadigd bij de achtervolging. © Raymon Roersma / ProNews

Bestuurder zorgt voor spoor van vernieling tijdens politieachtervolging vanuit Meppel

Een bestuurder heeft zondagmiddag een spoor van vernieling achtergelaten toen hij vanuit Meppel aan de politie probeerde te ontsnappen. Bij de achtervolging raakten de auto van de bestuurder, een politieauto en een auto van een toevallige omstander beschadigd. 

De aangehouden man probeerde vanuit Meppel aan de politie te ontsnappen. Waarom de man door de politie werd achtervolgd, is nog niet bekend. 

Bij de achtervolging raakte een politieauto beschadigd, ook de auto van de bestuurder liep deuken op. De achtervolging eindigde uiteindelijk op de N386 tussen Vries en Zuidlaren. Die weg is tijdelijk afgesloten geweest voor verkeer in verband met het onderzoek en bergingswerkzaamheden. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

Hond in auto

Een stuk verderop, bij de oprit naar de A28, raakte nóg een auto zwaar beschadigd. Dit zou ook te maken hebben met de achtervolging. Politieonderzoek moet nog uitwijzen wat de rol van deze auto was, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een ongelukkige omstander.

De bestuurder is aangehouden. Over de identiteit van de man is nog niets bekend. In de auto zat ook een hond. Het dier is door de dierenambulance opgehaald en naar een opvang gebracht. Bij de achtervolging raakte niemand gewond.

Kop van Overijssel