Volledig scherm
PREMIUM
Anne Lok © Carlo ter Ellen

Dit is het ‘eerste, enige en laatste interview’ van Anne Lok: ‘Alles was stuk toen Alexander verdween’

interviewAnne Lok (36) uit Meppel lijkt haar droom te leven, maar belandt in een nachtmerrie als haar relatie met D66-coryfee Alexander Pechtold na lange tijd op de klippen loopt. De gevolgen zijn groot en het ‘schandaal’ wordt tot in detail uitgemeten in ‘de bladen’. Ze probeert het leven weer op te pakken. ,,Dit is mijn eerste, enige en laatste interview.’’

Ze gold als een groot politiek talent binnen D66. Bouwde aan een carrière in het onderwijs en was raadslid. Privé kon het niet op toen Alexander Pechtold in 2014 voor haar viel.

Dit is haar verhaal.

Hierin vertelt Anne Lok dat de dan nog partijleider van D66 haar en haar vijf kinderen deze zomer verlaat. Ze is dan zwanger. ,,Vervolgens zag Alexander de relatie toch niet zitten’’, vertelt ze.

  1. Jong duo transformeert De Drie Kalkovens in Meppel tot Villa Kalkoven
    PREMIUM

    Jong duo transfor­meert De Drie Kalkovens in Meppel tot Villa Kalkoven

    In een niet zo ver verleden, werden er nog scheepsvrachten vol schelpen aangeleverd bij de kalkovens in Meppel, waar het met turf tot een soort kalkspecie werd verbrand. Leo Erberveld verbouwde de monumentale ovens bijna 25 jaar tot restaurant De Drie Kalkovens en bleef er al die jaren aan het roer. Nu is het tijd voor een frisse wind en een nieuw jasje: Thijs de Lange en Stefan Hoekstra (beide 25 jaar) nemen de zaak over en veranderen de naam in Villa Kalkoven. ,,Het moet voelen als een villa waar je alle kanten op kunt.”

Kop van Overijssel