Gerrit Jan van D. en zijn boerderij in Drentse Ruinerwold, waar de 'aartsvader' zijn gezin jarenlang verborgen hield voor de buitenwereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Jan van D. en zijn boerderij in Drentse Ruinerwold, waar de 'aartsvader' zijn gezin jarenlang verborgen hield voor de buitenwereld. © Rob Engelaar / ANP

Dit is waarom Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. zijn straf zomaar eens kan ontlopen

De aanklachten tegen Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. zijn fors: vrijheidsberoving, seksueel misbruik en mishandeling van zijn negen kinderen. Toch is de kans groot dat de rechtbank hem morgen niet zal veroordelen, vanwege een zwaar herseninfarct. Onrechtvaardig, onverteerbaar? ,,Ook oud-DDR-leider Honecker is er zo tussenuit gepiept. Zo gaat dat, in een rechtsstaat.’’ Maar een gelopen race is het nog niet.

 1. Wapenvondst Zwolle: politie doet inval bij ‘De Gier’, vermeend handlanger van geliquideerde Henk Wolters
  PREMIUM

  Wapen­vondst Zwolle: politie doet inval bij ‘De Gier’, vermeend handlanger van geliqui­deer­de Henk Wolters

  De politie heeft dinsdag invallen gedaan in de woning van Zwollenaar Michel ‘De Gier’ B. (44) aan de Zwolse Weidesteenlaan en in een woning aan de Leonard Springerlaan in Meppel. De woningen zijn uitgebreid doorzocht door de politie, op zoek naar wapens. De politie bevestigt dat de 44-jarige bewoner van een van de huizen is opgepakt op verdenking van wapenbezit en wapenhandel. Hij wordt door de politie gelinkt aan de wapenvondst in een Zwols bosje afgelopen najaar.
 1. Video van de Dag | Een bijzondere missie van Sanie (23) tegen coronaverveling (en dat kostte 1200 euro)
  Play

  Video van de Dag | Een bijzondere missie van Sanie (23) tegen coronaver­ve­ling (en dat kostte 1200 euro)

  22:00
 2. Eén jaar celstraf voor veroorzakers fipronilaffaire
  Play

  Eén jaar celstraf voor veroorza­kers fipronilaf­fai­re

Kop van Overijssel