Eric Elich
Volledig scherm
PREMIUM
© Eric Elich

Dochter van Metin Yavuz geweigerd voor stage, tót ze een andere naam gebruikt...

Ze wordt afgewezen onder haar eigen naam Yavuz bij dierenwinkel Pets Place in Meppel. De 16-jarige dochter van Metin Yavuz probeert het opnieuw, maar nu als ‘Sloots’. Ineens is er wel een stageplek. ,,Ik ben woest.”

48 reacties

 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Werkgevers zouden niet naar namen moeten kijken, maar gewoon selecteren op niveau en dan tenminste praten met een sollicitant, daarna eerlijk beoordelen. Ik heb collegae gehad met buitenlandse achtergronden, maar daar fijne collega’s aan gehad, geen problemen en veel gelachen Een stage is een belangrijke basis en geen vaste baan, eigenlijk weinig risico voor werkgevers voor een goedkope kracht in tijden van personeelstekorten
 • a. gulif

  2 maanden geleden
  @miranda jansen klopt werkgever zou moeten kiezen op basis van wat past. In dit geval echter zelfde brief maar met turkse naam niet aangenomen en nederlandse naam wel dan ben je gewoon aan het discrimineren en is er sprake van vooringenomenheid.
 • Miranda Jansen

  2 maanden geleden
  Wat een onzin! Zodra iemand met een niet-Nederlandse achternaam afgewezen wordt, wordt er altijd geroepen 'schande', 'discriminatie'! Maar ook mensen met een Nederlandse achternaam worden afgewezen hoor! Een werkgever kiest nu eenmaal meestal de kandidaat die het beste bij de baan past. Heeft niets met kleur of naam te maken maar met presentatie in de sollicitatiebrief, CV, e. d.
 • Richard Wessels

  2 maanden geleden
  Ik denk dat bij een sollicitatie nog verder wordt gekeken dan alleen maar naar de naam. Als je er goed en aantrekkelijk uitziet heb je meer kans dan bijvoorbeeld iemand die er gewoontjes uit ziet. Wat ik bedoel te zeggen is dat er zeker persoonlijke voorkeuren meespelen bij de selectie.
 • Loes Burgmeijer

  2 maanden geleden
  Jaren stagiaires gehad met het principe wie het eerst belt/schrijft komt. Altijd goed gegaan. Soms wit, soms donker, soms hoofddoek maar ze wilden allen maar 1 ding. Een goede secretaresse worden.