Burgemeester Richard Korteland van de gemeente Meppel sloeg  samen met medewerkers en patiënten van Isala en Noorderboog de eerste paal in de grond.
Volledig scherm
Burgemeester Richard Korteland van de gemeente Meppel sloeg samen met medewerkers en patiënten van Isala en Noorderboog de eerste paal in de grond. © Pedro Sluiter Foto

Eerste paal de grond in voor nieuw ziekenhuis in Meppel

De bouw van het nieuwe Isala ziekenhuis en een verpleeghuis voor zorggroep Noorderboog in Meppel is definitief begonnen. De eerste paal werd vanmiddag in de grond geslagen.

Burgemeester Richard Korteland en medewerkers en patiënten van Isala en Noorderboog sloegen vanmiddag de eerste paal de grond in. Dit moment werd al eens uitgesteld, want het was eerst de bedoeling dat de eerste paal in mei 2019 al zal worden geslagen.

Het te bouwen ziekenhuis wordt volledig elektrisch, een primeur in Nederland. De energie wordt opgewekt door een combinatie van zonnepanelen, warmte koudeopslag en warmtepompen.

Het nieuwe ziekenhuis wordt gebouwd naast het huidige diaconessenhuis, op de plek van het afgebroken voormalige verpleeghuis De Schiphorst aan de Reggersweg. Tijdens de bouw blijft het bestaande ziekenhuis volledig functioneren.

Het ziekenhuis moet eind 2021 klaar zijn. Isala wil na opening door middel van een drone ook bloed, medicijnen en monsters tussen de locaties in Meppel en Zwolle laten vervoeren.

Artist impression van de nieuwbouw in Meppel.
Volledig scherm
Artist impression van de nieuwbouw in Meppel. © Isala

Kop van Overijssel