Het nieuwe ziekenhuis in Meppel komt er zo uit te zien als de bouw is afgerond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe ziekenhuis in Meppel komt er zo uit te zien als de bouw is afgerond. © Isala

Gasloze primeur: het ziekenhuis van de toekomst verrijst in Meppel

Het eerste volledig elektrische ziekenhuis van Nederland verrijst in Meppel. Als alles meezit, opent Isala over exact een jaar de nieuwe locatie die volledig ‘van het gas af’ is. Klimaatplafonds, boilers, warmtepompen en de fraaie ligging in het Reestdal moeten voor een aangenaam en duurzaam verblijf van patiënten gaan zorgen. 

0 reacties

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Kop van Overijssel