Volledig scherm

Gebroeders Boom in Meppel geridderd

MEPPEL - Koninklijke Boom Uitgevers in Meppel is twee Ridders rijker. Tijdens de feestelijke afsluiting van 175 jaar Koninklijke Boom Uitgevers in de Meppeler Schouwburg Ogterop zijn de broers Mas (60) en John (53) Boom geridderd.

Aan Meppels burgemeester Richard Korteland vrijdagavond de koninklijke onderscheidingen uit te reiken aan de gebroeders die een voorbeeldfunctie binnen de gemeenschap vervullen en zich veel en vaak belangeloos inzetten voor de samenleving.

Daarom heeft het Koning Willem Alexander behaagd Mas en John Boom te onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mas Boom is holdingdirecteur van het krantenbedrijf Koninklijke Boom Uitgevers. John Boom is holdingdirecteur van een gelijknamig bedrijf voor educatieve, wetenschappelijke en algemene boeken met uitgeverijen in Amsterdam, Den Haag en Meppel.

Inzet
Beider bedrijf zet zich traditioneel bijzonder in voor het erfgoed en de herdenking van het verleden. Groot en vanzelfsprekend is de betrokkenheid bij de Dodenherdenking op 4 mei en bij de jaarlijkse Herdenking van het wegvoeren van de Joodse inwoners van Meppel in oktober.

Bestuurslid
Daarnaast was John Boom tot dit jaar bestuurslid van Stichting de Gouden Ganzenveer die bijzondere persoonlijkheden uit het Nederlandse literaire en culturele leven eert, bestuurslid van de Industriële Commerciële Club Meppel en bestuurt hij sinds 2000 de Stichting Het Burgerweeshuis Meppel die financiële steun biedt aan verenigingen, evenementen en personen die het beste uit Meppel halen. Vanaf 2004 is John Boom voorzitter van deze stichting.

Broer Mas Boom was voorzitter van de Nederlandse Nieuwsblad Pers, voorzitter van de Bedrijvensociëteit A37, is betrokken bij Beeldenpark De Havixhorst en bij Stichting Engelgaarde voor het behoud en de ontwikkeling van natuurgebied Engelgaarde. Bovendien is Mas Boom Kamerheer van de Koning in de provincie Drenthe en zet hij zich in met Zorgcampus Noorderboog in voor opleidingen voor samenwerkende zorginstellingen in de regio

Kop van Overijssel