Volledig scherm
© Lisanne van der Voort

Geen beweging te krijgen in kapotte trein bij Meppel

MEPPEL - Het wachten beu probeerden enkele treinreizigers vanmiddag zelf dan maar het stilstaande gevaarte over het spoor te duwen richting bovenleiding. De trein tussen Meppel en Steenwijk was begin van de zaterdagmiddag gestrand omdat het contact met de bovenleiding verbroken was.

Omstanders vroegen de machinist of ze konden helpen. "Volgens de machinist was de trein licht rolbaar en was het met genoeg man mogelijk om de trein vooruit te krijgen zodat hij weer stroom kreeg, helaas is dit met manskracht niet gelukt."
Ondanks vereende krachten, lukte het ze niet de intercity in beweging te krijgen. Even later kon de trein door een opgeroepen lege trein vanuit Meppel alsnog in beweging gebracht worden om richting Steenwijk verder te reizen. De stremming duurde ongeveer anderhalf uur. Reizigers moesten rekening houden met ruim een uur extra reistijd.

Reizigers van een kapotte trein tussen Meppel en Steenwijk hebben een korte poging ondernomen om zelf de trein voort te duwen. Lees meer: http://www.destentor.nl/regio/meppel/geen-beweging-te-krijgen-in-kapotte-trein-bij-meppel-1.6533372

Kop van Overijssel