Volledig scherm
De vermiste Anneke Nevels. © Politie Drenthe

Gevonden auto in kanaal is niet van vermiste Anneke Nevels (55): politie zoekt verder

updateIn de zoektocht naar de vermiste Anneke Nevels (55) is vandaag een auto in het kanaal nabij haar woonplaats Erica (Drenthe) gevonden. Na onderzoek bleek het echter niet te gaan om de Peugeot waarmee de vrouw vorige week woensdag van huis vertrok. 

De vrouw vertrok vorige week woensdag midden in de nacht uit haar woning en is sindsdien spoorloos. Naast de Drentse politie, vroegen ook eenheden in Overijssel massaal aandacht voor de vermissing.

De politie zocht vandaag met een sonarboot in de Verlengde Hoogeveense Vaart in de buurt van Erica. ,,We besloten een zoekactie te houden in de buurt van de plek waar Anneke voor het laatst was gezien’’, verklaart een politiewoordvoerster. ,,Maar het is niet zo dat we concrete aanwijzingen hebben dat ze in het water is beland.’’

Duikteam

Tijdens die zoektocht werd een auto aangetroffen. Een duikteam van de politie werd opgeroepen om het voertuig verder te onderzoeken. Daaruit bleek dat het niet om de auto ging waarmee Anneke vertrok. De politie onderzoekt waar de auto dan wel vandaan komt. Ook gaan agenten verder met de zoektocht in de Verlengde Hoogeveense Vaart.

Volledig scherm
De Peugeot 2008 van Anneke Nevels. © Politie Drenthe

Peugeot 2008

Anneke vertrok in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.16 uur in haar Peugeot 2008 met kenteken RR-264-R. Ze was gekleed in een pyjama en roze Crocs. De politie meldde dat de vrouw psychisch in de war is en diabetes heeft. Ze gebruikt dan ook medicatie.

Het opsporingsbericht van de politie Zuidoost-Drenthe werd op Facebook duizenden keren gedeeld. Dat gebeurde onder meer door de politie in Zwolle, Deventer, Kampen en door meerdere politie-accounts in Salland en het Vechtdal.

Kop van Overijssel