Meppel aan Zee  koppelt zich los van het Grachtenfestival in Meppel.
Volledig scherm
Meppel aan Zee koppelt zich los van het Grachtenfestival in Meppel. © Eigen foto

Havenevenement Meppel aan Zee gaat eigen koers varen

Het havenevenement Meppel aan Zee heeft zich losgekoppeld van het jaarlijkse Grachtenfestival, dat altijd in juni is. De organisatie houdt de eerste, eigen editie volgend jaar op zaterdag 18 september.

Oorspronkelijk zou het evenement al dit jaar gehouden worden, op 19 september. Maar als gevolg van de coronacrisis is het een jaar opgeschoven. De organisatie is ambitieus en staat daarom nu op eigen benen: ,,Meppel aan Zee moet over enkele jaren in één weekend tienduizenden bezoekers naar onze haven trekken’’, verklaart voorzitter Jan Albert Westenbrink van stichting Meppel aan Zee.

Haven

Vier jaar geleden werd Meppel aan Zee voor het eerst gehouden, nadat de organisatie van het Grachtenfestival de wens had uitgesproken het programma uit te willen breiden. Meppel aan Zee liet het publiek van het Grachtenfestival publiek daarop ook een kijkje nemen in de haven van Meppel. 

Meppel aan Zee kreeg de afgelopen jaren steeds meer steun van het bedrijfsleven in de haven. Volgens Westenbrink is daarmee nu voldoende draagvlak gecreëerd om Meppel aan Zee verder te laten groeien: ,,Daar werken wij nu hard aan. Wij hebben onze ambities verwoord in een visiedocument dat wij voor gaan leggen aan betrokken bedrijven en overheden en daarmee hopen wij op nog meer steun voor Meppel aan Zee, want onze prachtige haven verdient het om volop in de schijnwerpers te staan.’’

Corona

De organisatie van het Grachtenfestival heeft overigens ook besloten dat vanwege het coronavirus het evenement, dat dit jaar eigenlijk van 12 tot 14 juni gehouden zou worden, ook niet doorgaat. Doorgaans trekt het evenement in Meppel gemiddeld circa 40.000 bezoekers in de drie dagen.

Kop van Overijssel