Mike Huberts (groene shirt) legt een kaartje met zijn vrienden in kroeg de Kastelein. Afgelopen week was het café wereldnieuws.
Volledig scherm
PREMIUM
Mike Huberts (groene shirt) legt een kaartje met zijn vrienden in kroeg de Kastelein. Afgelopen week was het café wereldnieuws. © Bert Kamp

Hoe een kroeg en haar stamgasten in Ruinerwold wereldnieuws werden: ‘Beau belde ons persoonlijk op’

Van doorsnee bruine dorpskroeg naar het ‘bekendste café van Nederland’. Het overkwam De Kastelein in Ruinerwold. Na een week komen de dorpsgenoten er weer samen om onder het genot van een pilsje terug te kijken. ,,Ik ben zelfs benaderd voor filmrechten.”

 1. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

  Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

  Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.
 2. OM eist 10 jaar cel en tbs tegen verdachte in zaak lugubere ‘puzzelmoord’ Halil Erol uit Steenwijk
  PREMIUM

  OM eist 10 jaar cel en tbs tegen verdachte in zaak lugubere ‘puzzel­moord’ Halil Erol uit Steenwijk

  Het Openbaar Ministerie eist tien jaar cel en tbs tegen Matthias M. (43) uit Meppel, die ervan wordt verdacht dat hij Steenwijker Halil Erol in 2010 om het leven heeft gebracht. Volgens het OM zaagde hij het stoffelijk overschot van Erol in stukken en verstopte hij de lichaamsdelen. De nabestaanden leven intussen al tien jaar in een nachtmerrie. ,,Waarom moest hij zo gemarteld worden?”

Kop van Overijssel