De Facebookpagina van de 67-jarige Gerrit Jan van B., de vader die met zes kinderen ondergedoken zat in een boerderij in Ruinerwold.
Volledig scherm
PREMIUM
De Facebookpagina van de 67-jarige Gerrit Jan van B., de vader die met zes kinderen ondergedoken zat in een boerderij in Ruinerwold. © Rob Engelaar

Hoe een zoektocht naar moeder Ruinerwold-gezin eindigt bij een geheime crematie in Zwolle

Waar is de moeder van het verborgen gehouden gezin in Ruinerwold gebleven? De politie onderzoekt haar dood (ze overleed in 2004). Buren veronderstelden dat ze zou zijn begraven in de tuin. De Stentor ging op zoek.Het spoor leidde naar haar geheime crematie in Zwolle.

 1. Cokemanege Nijeveen: manegehouder Jan B. en groep Colombianen veroordeeld tot forse celstraffen
  PREMIUM
  met video

  Cokemanege Nijeveen: manegehou­der Jan B. en groep Colombia­nen veroor­deeld tot forse celstraf­fen

  Manegehouder Jan B. uit Nijeveen is door de rechter in Amsterdam veroordeeld tot drie jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de veelbesproken cokemanege: een drugslab waar met een chemisch proces cocaïne ‘gewassen’ kon worden. Ook een groep van dertien Colombianen en een Turk, die geholpen hebben bij het lab, kregen celstraf. Zij kregen tweeënhalf jaar cel.
 2. Ommerschans hoopt stiekem mee te kunnen profiteren van status werelderfgoed
  PREMIUM

  Ommer­schans hoopt stiekem mee te kunnen profiteren van status werelderf­goed

  Vier voormalige Koloniën van Weldadigheid zijn door de Unesco aangemerkt als werelderfgoed. Dat predikaat siert Frederiksoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen, en Wortel in België. Ommerschans, Willemsoord en het Vlaamse Merksplas vielen al eerder buiten de boot, omdat er te weinig bewaard bleef van die koloniën. ,,Logisch’’, reageert voorzitter Jan Smits van de historische vereniging de Ommerschans, ,,er is bijna niks meer van te vinden.’’ Toch hoopt Smits dat de schans kan meeprofiteren van de extra naamsbekendheid.

Kop van Overijssel