Niet voor het eerst staan er brandweerlieden bij de lift op het station van Meppel om iemand te bevrijden.
Volledig scherm
Niet voor het eerst staan er brandweerlieden bij de lift op het station van Meppel om iemand te bevrijden. © Harm Meter

‘Horrorlift’ in Meppel slaat weer toe: slachtoffer moet door brandweer worden bevrijd

videoDe lift op het station van Meppel begint steeds meer te lijken op het lugubere broertje uit de Nederlandse horrorfilm De Lift. Vrijdagochtend kwam er weer eens iemand vast te zitten in de lift die de NS al de nodige hoofdbrekens heeft bezorgd.

Het gebeurt vaker dat de lift op het station van Meppel mensen vasthoudt. Een klein jaar geleden kwamen in korte tijd al eens vier mensen op onverklaarbare wijze vast te zitten. De NS beloofde toen te kijken wat de oorzaak was en sindsdien was het ook een tijdje stiller rond de lift die soms een eigen leven lijkt te leiden.

Vervelend

Vrijdagmorgen was het echter weer raak toen er een persoon in de eigenwijze lift kwam vast te zitten. Marcel van Alphen, woordvoerder Veiligheidsregio Drenthe: ,,Om 11.20 uur kregen wij melding van de opsluiting. Collega’s waren snel ter plaatse, hebben de mensen bevrijd en de lift om 11.35 uur buiten werking gesteld.’’

Hij noemt het vervelend voor de brandweerlieden dat zij vaker voor de lift hebben moeten uitrukken. ,,Maar net als bij liften in verzorgingstehuizen geldt: het hoort nou eenmaal bij ons werk.’’

Bang

In onderstaand filmpje uit 2019 leggen bezorgde reizigers uit dat ze de lift liever mijden. Delie Meerzorg vertelde toen: ,,Een kennis van mij heeft al eens vastgezeten en ik weet dat er vaker problemen zijn. Ik ben altijd blij als de deuren weer open gaan. Ik ben niet zo goed ter been dus moet ik wel met de lift. Elke keer weer ben ik bang dat ik opgesloten ben.”

De NS heeft nog niet inhoudelijk kunnen reageren op het voorval.

Kijk hieronder naar een video die we er eerder maakten 

Kop van Overijssel