Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Shutterstock

Katten met gebroken nek gevonden in vaart in Meppel

Meppel is in de afgelopen weken meermaals opgeschrikt door de vondst van een kat met gebroken nek. De dieren worden gevonden in de Hoogeveense Vaart. 

De politie Meppel schrijft op Facebook dat er in de afgelopen weken al meerdere keren katten met een gebroken nek zijn gevonden. Volgens de politie zijn de eigenaren erg verdrietig en hebben ze aangifte gedaan. 

Niet aangereden

“We hebben maandag een melding gekregen van een katteneigenaar, wiens kat bij het Hoogeveense Kanaal met een gebroken nek was aangetroffen", vertelt een woordvoerder van de politie Meppel. Een dierenarts zou vastgesteld hebben dat het dier niet is aangereden. 

Volgens de politie heeft de katteneigenaar contact gehad met andere katteneigenaren, wiens katten ook een gebroken nek hadden en in of bij de Hoogeveense Vaart zijn aangetroffen. Andere aangiftes zijn overigens nog niet binnen. 

De Dierenambulance Meppel heeft een aantal dode katten uit het water gevist, laat een woordvoerder weten. De dieren zouden in maart zijn gevonden. Volgens de dierenambulance gaat het om één kat met een gebroken nek en drie andere katten die verdronken zijn. 

Verdachte situatie

,,Als dit regelmatig voor gaat komen, is het heel apart. Een kat gaat normaal gesproken niet het water in’’, zegt de woordvoerder. Of er een kattenhater aan het werk is, kan ze nog niet zeggen. ,,Daarvoor moeten we de zaken meer in kaart krijgen. We blijven het in de gaten houden en als het te verdacht wordt, schakelen we de politie in.”

Om hoeveel katten het precies gaat, kon de politie nog niet zeggen. Ook is onbekend wanneer de katten precies gevonden zijn. 

Kop van Overijssel