Volledig scherm
Kerst met de Zandtovenaar was vorig jaar op de Deel in Emmeloord. © Foto Freddy Schinkel

Kerst met de Zandtovenaar naar Meppel

De bekende zandtovenaar Gert van der Vijver vertoont donderdagavond 13 december zijn kunsten in Meppel bij het muziekspektakel 'Kerst met de Zandtovenaar'. Op het Kerkplein voor de Grote Kerk in Meppel vertelt hij samen met Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn zandtekeningen.

De cast en aanvangstijd worden later dit jaar bekendgemaakt. Het evenement is vrij toegankelijk. De zevende editie van Kerst met de Zandtovenaar wordt tijdens de kerstdagen uitgezonden door KRO-NCRV op NPO1 en NPO Zapp.

Vorig jaar was Emmeloord de opnamelocatie voor het televisieprogramma. De gemeente Meppel en de provincie Drenthe maken dit jaar de uitzending mede mogelijk. 

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Kop van Overijssel