Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens Koningsdag in Zwolle in 2016. © ANP

Koning en koningin bezoeken Meppel

Het koninklijk paar brengt in september een bezoek aan Meppel. Tijdens een streekbezoek nemen koning Willem-Alexander en koning Máxima ook een kijkje in de gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Westerveld. De betrokkenheid en initiatieven van bewoners en ondernemers staan centraal.

Willem-Alexander en Máxima eindigen woensdag 18 september hun streekbezoek in Meppel. Eerst gaat het koninklijk paar in de wijk Haveltermade in gesprek met inwoners over hoe in de wijk in samenspraak met bewoners de sociale woningbouw en de openbare ruimte verbeterd is.

Daarna spreekt het koninklijk paar in wijkcentrum de Poele met een echtpaar dat ruim vijftig jaar in de wijk woont en de verandering van dichtbij heeft meegemaakt. Over de verschillende activiteiten en de diversiteit van inwoners binnen deze wijk hebben ze een gesprek met een wijkagent en een deelnemer van het internationaal eetcafé. Dit is een initiatief waarbij vrouwen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten door samen te koken.

Het koningspaar sluit het bezoek af in de historische binnenstad van Meppel met een ontmoeting met Meppelers die op eigen wijze een belangrijke bijdrage leveren aan het bruisend houden van de binnenstad. ,,Prachtig dat de koning en koningin ook de gemeente Meppel bezoeken. Het thema van het streekbezoek, betrokkenheid en initiatieven van bewoners en ondernemers, sluit perfect aan bij ons DNA met zowel een sociale als een economische component”, reageert burgemeester Richard Korteland.

  1. Sanne (25) uit Meppel kreeg ghb in haar drankje en richt zich tot de dader: ‘Je bent te laf voor woorden’
    PREMIUM
    video

    Sanne (25) uit Meppel kreeg ghb in haar drankje en richt zich tot de dader: ‘Je bent te laf voor woorden’

    Sanne Huizing (25) voelt zich opeens niet goed en zakt buiten het café in Meppel in elkaar. Overgeven, rillingen en dan gaat het licht uit. Een bloedtest op de huisartsenpost wijst twee dagen later onverbiddelijk uit: ghb. En niet zo'n klein beetje ook. In haar drankje gegooid door een wildvreemde. Ze doet haar verhaal, om anderen attent te maken. ,,Het is een horrorfilm.”

Kop van Overijssel