Lichaam in auto in kanaal bij Meppel is van vermiste Limburger

video+updateHet lichaam dat gisteren gevonden werd in een auto in een water bij Meppel, is dat van de al enige tijd vermiste Loek Streukens (36). Dat bevestigde de politie Drenthe.

In de Drentse Hoofdvaart langs de N371 bij Meppel werd zondag de auto aangetroffen van een man uit Limburg die al sinds januari wordt vermist. Met behulp van duikers en een bergingsvoertuig is de auto aan het begin van de avond uit het water getakeld.

Het stoffelijk overschot werd overgebracht naar een ziekenhuis, waar een schouw volgde en de identiteit van de overleden persoon kon worden vastgesteld. Zojuist bevestigde de politie dat het inderdaad gaat om de vermiste man. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Een bergingswagen heeft zondagavond de blauwe VW Polo uit de Drentse Hoofdvaart tussen Meppel en Nijeveen getakeld.
Volledig scherm
Een bergingswagen heeft zondagavond de blauwe VW Polo uit de Drentse Hoofdvaart tussen Meppel en Nijeveen getakeld. © Harm Meter

Zoekhonden

De plek is gistermiddag gevonden door medewerkers en speurhonden van de stichting Signi Zoekhonden. Familie, vrienden en de politie waren al ruim drie maanden op zoek naar de 36-jarige Loek Streukens, nadat hij op donderdag 9 januari in Helden in een blauwe Volkswagen Polo stapte en richting het noorden reed. Hij pinde onderweg nog drie keer bij verschillende tankstations. Als eerste in het Limburgse Maasbree, daarna langs de A50 bij Arnhem en als laatste langs de A50 bij Apeldoorn. 

Zendmast Nijeveen

Vervolgens reed hij waarschijnlijk in de richting van Zwolle en Meppel, want zijn laatste teken van leven werd 's avonds rond 22.00 uur opgepikt via zijn mobiele telefoon bij een zendmast in Nijeveen. Vanaf dat moment heeft niemand meer iets van hem vernomen. Streukens verbleef voor zijn vertrek bij familie en vrienden in Geleen en Helden. Voordat hij vertrok, had hij volgens de politie een aantal ‘tegenslagen’ meegemaakt, reden voor de politie en familie zich zorgen te maken over zijn gemoedstoestand.

Zelfmoordgedachten? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl.

Met een drijver is een plek in het kanaal langs de N371 gemarkeerd waar mogelijk de auto is aangetroffen van de vermiste Limburger Loek Streukens. Duikers en een bergingsbedrijf zijn onderweg.
Volledig scherm
Met een drijver is een plek in het kanaal langs de N371 gemarkeerd waar mogelijk de auto is aangetroffen van de vermiste Limburger Loek Streukens. Duikers en een bergingsbedrijf zijn onderweg. © Harm Meter

Kop van Overijssel