Zanger Barry Hay, saxofonist Bertus Borgers en gitarist George Kooymans van de Haagse rockband Golden Earring tijdens hun concert in Ahoy.
Volledig scherm
Zanger Barry Hay, saxofonist Bertus Borgers en gitarist George Kooymans van de Haagse rockband Golden Earring tijdens hun concert in Ahoy. © ANP Kippa

Meppel doet mee aan 'Nationaal eerbetoon' aan Earring George Kooymans

Op 11 maart vindt er een ‘nationaal eerbetoon’ plaats aan de ernstig zieke George Kooymans (72), gitarist en oprichter van de Haagse rockband Golden Earring. In Meppel dalen vanaf de toren van de Grote Kerk klanken van het nummer Radar Love neer.

 1. Docu-maakster duikt in drama Ruinerwold: ‘Kinderen willen dat het uit de schimmigheid komt’
  PREMIUM

  Do­cu-maak­ster duikt in drama Ruinerwold: ‘Kinderen willen dat het uit de schimmig­heid komt’

  Het drama in Ruinerwold, waarbij vader Gerrit Jan van D. jarenlang met zijn kinderen afgezonderd heeft gewoond in een boerderij in Drenthe, staat woensdagavond (21.35 uur) centraal in een documentaire op NPO1. Documentairemaakster Jessica Villerius gaf dinsdagavond in het tv-programma De Vooravond alvast een inkijkje. ,,De kinderen willen dat het uit de schimmigheid komt. Voor ons helpt het niet meer, zeggen ze, voor anderen mogelijk wel.”
 2. In één dag al 25.000 euro voor kinderen van Ruinerwold: ‘Dit jaar had grote impact’

  In één dag al 25.000 euro voor kinderen van Ruinerwold: ‘Dit jaar had grote impact’

  Het geld stroomt binnen voor een crowdfundingactie voor de negen zogenoemde ‘kinderen van Ruinerwold’. Op de eerste dag is tot en met 19.30 uur al ruim 25.000 euro binnengekomen. Het geld gaat naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68), die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam aan het rollen toen een van hen wegliep in oktober 2019.
 1. Tulpenfestivals van start, maar wat is er eigenlijk te zien
  Play

  Tulpenfes­ti­vals van start, maar wat is er eigenlijk te zien

 2. Moeder schaatsbroers Mulder: 'Bij de start kijk ik even weg'
  Play

  Moeder schaats­broers Mulder: 'Bij de start kijk ik even weg'

Kop van Overijssel