Meppel werkt graag mee aan hotelbouw

MEPPEL - In principe zijn burgemeester en wethouders van Meppel bereid mee te werken aan het plan van een nog niet nader genoemde ondernemer voor de bouw van een hotel, restaurant, parkeerhal, campercamping, park en evenementenruimte op het huidige bedrijfs- terrein van betonfabriek Constar aan de Jan van de Boschkade in de Drentse stad.

Die ruimte komt beschikbaar omdat Constar haar activiteiten in Meppel wil concentreren op zijn tweede bedrijfsterrein aan de Setheweg, waar nu al de betonmortel- en prefabafdelingen van het bedrijf zijn gevestigd.

Wethouder Ten Hulscher: "Met een hotel en ruimte voor evenementen op die locatie krijgt Meppel meer verblijfs- en recreatiemogelijkheden voor bezoekers op loopafstand van de binnenstad. In deze raadsperiode wilden we partijen verleiden tot het realiseren van een hotel en een toeristische trekker voor de regio en nu lijkt onze wens om hoogwaardige recreatieve bedrijvigheid in relatie met het water concreet te worden." Details worden nog niet gemeld, maar volgens Hulscher sluit het 'hotelplan' in ieder geval 'naadloos' aan op de pleinen en grachten in het Meppeler stadscentrum.

Volgens de wethouder is het nu aan de initiatiefnemer om het plan verder uit te werken. "Het moet natuurlijk in alle opzichten uitvoerbaar zijn en passen op de aangewezen plek, waarbij natuurlijk ook met omwonenden en bedrijven in de buurt moet worden doorgepraat. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad dan een sleutelrol bij het vaststellen van het bestemmingsplan," besluit Hulscher.

Kop van Overijssel