Volledig scherm
© wiki.ov

Meppelers kunnen verkeersplan goed- of afkeuren

MEPPEL - Inwoners van Meppel kunnen mede bepalen hoe het verkeer en vervoer er in hun gemeente in de toekomst uit komt te zien. Het college van burgemeester en wethouders legt volgende week het concept van het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan ter inzage. Alle Meppelers kunnen daar een reactie op geven. Daarna is de gemeenteraad aan zet om het plan definitief vast te stellen en kan de uitvoering beginnen.

Vorig jaar al hebben de Meppelers tijdens verschillende bijeenkomsten een bijdrage geleverd over het verkeer en vervoer in hun gemeente. De daar naar voren gebrachte zaken zijn in het conceptplan verwerkt. Daarover volgt nu een nieuwe overlegronde. Tijdens een inloopavond op maandag 27 februari (aanvang 19.30 uur) in het Stadhuis heeft iedereen de gelegenheid om het gesprek over het plan aan te gaan. Wethouder Roelof Pieter Koning zegt dat een een belangrijk uitgangspunt van het conceptplan is het verbeteren van de bereikbaarheid van Meppel. "Er worden accenten gelegd op fietsen en een goede bereikbaarheid van parkeervoorzieningen, maar ook op het verbeteren van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid. Op korte termijn betekent dat laatste onder meer het aanpakken van situaties die als onveilig worden ervaren."

In het plan is het integrale verkeers- en vervoersbeleid voor de periode tot 2021 beschreven. Reden voor het opstellen van een nieuw GVVP is dat verschillende ontwikkelingen leiden tot een veranderende mobiliteitsvraag. De bouw van de wijk Nieuwveense Landen is daarvan een voorbeeld. Deze en andere ontwikkelingen vragen om een nieuwe visie op de bereikbaarheid van Meppel, parkeren, verkeersveiligheid, verkeerseducatie, handhaving, duurzaamheid en de verschillende manieren van vervoer.

Kop van Overijssel