Volledig scherm
Anne Lok, de nieuwe vriendin van Alexander Pechtold. © Wilbert Bijzitter

Meppelse D66'er Anne Lok nieuwe liefde Alexander Pechtold

De nieuwe liefde van D66-leider Alexander Pechtold komt uit Meppel. Hij is gevallen voor Anne Lok, voormalig D66-gemeenteraadslid in Steenwijkerland.

Dertiger Lok, moeder van vijf kinderen en nummer vijf op de D66-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Meppel, wil niet vertellen hoe de vonk is overgeslagen tussen haar en de 52-jarige fractievoorzitter van D66. Ze laat zich alleen ontvallen dat het 'een heel mooi verhaal is'. Een woordvoerder van Pechtold laat weten dat Lok en de D66-leider elkaar al wat langer kennen en zien, maar ze laat in het midden sinds wanneer. 

Met name in de gemeente Steenwijkerland is Lok een bekende verschijning. Ze kwam in 2014 met voorkeursstemmen in de gemeenteraad. De onderwijzeres woonde destijds in Giethoorn. 

Lok werkt als afdelingsleider atheneum/gymnasium bij het Bornego College in Heerenveen. 

 1. Doodgeschoten Wanneperveense burgemeester Roege krijgt geen bermmonument maar een gedenkplaat
  PREMIUM

  Doodgescho­ten Wanneper­veen­se burgemees­ter Roege krijgt geen bermmonu­ment maar een gedenk­plaat

  Aan de Dritftlakenseweg tussen Wanneperveen en Kolderveen komt geen bermmonument voor de in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers doorgeschoten Veniger burgemeester Pieter Klaas Roege. De gemeente Meppel geeft hiervoor geen toestemming. Maar tot opluchting van initiatiefnemer Arend Pluim krijgt Roege wel een eerbetoon. Het oog is nu gevallen op de plaats waar in de oorlog het gemeentehuis met de burgemeesterswoning heeft gestaan.
 2. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
  PREMIUM
  Video

  Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

  Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Kop van Overijssel