Volledig scherm
Anne Lok, de nieuwe vriendin van Alexander Pechtold. © Wilbert Bijzitter

Meppelse D66'er Anne Lok nieuwe liefde Alexander Pechtold

De nieuwe liefde van D66-leider Alexander Pechtold komt uit Meppel. Hij is gevallen voor Anne Lok, voormalig D66-gemeenteraadslid in Steenwijkerland.

Dertiger Lok, moeder van vijf kinderen en nummer vijf op de D66-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Meppel, wil niet vertellen hoe de vonk is overgeslagen tussen haar en de 52-jarige fractievoorzitter van D66. Ze laat zich alleen ontvallen dat het 'een heel mooi verhaal is'. Een woordvoerder van Pechtold laat weten dat Lok en de D66-leider elkaar al wat langer kennen en zien, maar ze laat in het midden sinds wanneer. 

Met name in de gemeente Steenwijkerland is Lok een bekende verschijning. Ze kwam in 2014 met voorkeursstemmen in de gemeenteraad. De onderwijzeres woonde destijds in Giethoorn. 

Lok werkt als afdelingsleider atheneum/gymnasium bij het Bornego College in Heerenveen. 

  1. Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneperveen
    PREMIUM

    Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneper­veen

    Met hun droge worsten, hun kant-en-klaarmaaltijden en hun hamsoorten gooiden de slagers en worstenmakers van Slagerij Lantinga uit Wanneperveen en Meppel zulke hoge ogen bij de Europese slagersvakwedstrijden van La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau, dat ze zich nu Nationaal Kampioen van Nederland mogen noemen. ,,Het is de Champions League van de slagersvakwedstrijden", zegt een trotse Bert-Jan Lantinga, eigenaar van de slagerij.

Kop van Overijssel