Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Ministerie van Defensie

Mitrailleurschoten in Nijeveen? Geen paniek, het is een oefening

Militairen uit Schaarsbergen houden van 30 oktober tot en met 1 november een oefening tussen Havelte en Zwolle. Op de eerste dag van de oefening speelt deze oefening zich af in de omgeving van Nijeveen. Daarbij worden schoten gelost. 

De militairen maken namelijk op een aantal momenten gebruik van oefenmunitie. Dat klinkt als het schieten van een mitrailleur. Er wordt onder andere geoefend met het verplaatsen van voertuigen en het betrekken en inrichten van opstellingen. Het verkeer ondervindt geen last hiervan.

De eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Als er niet van openbaar terrein gebruikt gemaakt gaat worden, wordt vooraf toestemming gevraagd.

Overlast

De militairen proberen de overlast en hinder te voorkomen. Mocht er toch schade door de oefening ontstaan, kan deze schade gemeld worden aan het Ministerie van Defensie. Dit kan via telefoon 030-2180420, e-mail jdvclaims@mindef.nl of per post: CDC/JDV/Sectie Claims, Postbus 90004 3509 AA Utrecht.

Omwonenden krijgen een flyer met betrekking tot de oefening en het gebruik van oefenmunitie.

  1. YouTuber uit Meppel jaagt maanden op Habbo Hotel naar pedo’s en lokt ze in de val
    PREMIUM

    YouTuber uit Meppel jaagt maanden op Habbo Hotel naar pedo’s en lokt ze in de val

    Sven van der Meulen uit Meppel zet zijn eerder ingezette strijd tegen online-pedofielen voort. Al eerder ontmaskerde hij volwassen mannen die willens en wetens online aanpappen met minderjarigen. Ditmaal heeft Van der Meulen zijn aandacht gericht op de al jaren bekende online-kindergame Habbo Hotel. Ook dat is volgens hem een plek waar pedoseksuelen seksuele contacten met kinderen zoeken. Hij maakte daar een documentaire over.

Kop van Overijssel