Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Onrustige uitgaansnacht in Meppel: twee agenten mishandeld en zeven aanhoudingen

Twee agenten zijn afgelopen nacht mishandeld in Meppel. Zeven personen werden tijdens de uitgaansnacht opgepakt. Er waren verschillende opstootjes in en rondom uitgaansgelegenheden in Meppel. ,,Dit gedrag tegenover onze collega’s is volstrekt onacceptabel’’, reageert Sander Groenewoud, Basisteamchef Zuid-West Drenthe. 

Een 28-jarige man uit Staphorst werd op de Groenmarkt opgepakt na een opstootje. De man die onder invloed was van alcohol verzette zich bij de aanhouding en weigerde zich te legitimeren.

Twee mede-inwoners van Staphorst werden later in de nacht op het Prinsenplein opgepakt, het gaat om mannen van 23 en 21 jaar.  De 23-jarige man werd door agenten aangesproken op verdenking van mishandeling van een andere man. Bij dit voorval kwam de 21-jarige man zich er mee bemoeien. De 21-jarige Staphorster kreeg meerdere waarschuwingen om afstand te nemen. Hij bleef zich er toch mee bemoeien en werd gearresteerd. Bij de aanhouding sloeg en trapte hij een agent meerdere keren en beledigde hij de agent met racistische leuzen. De agent doet aangifte van openlijke geweldpleging, belediging en mishandeling. 

Vuistslag

Een andere agent werd afgelopen nacht op de Rembrandtlaan mishandeld. De politie ontving eerst een melding over een gecrashte auto op de Valerialaan. Een getuige sprak de agenten aan. De bestuurder van de auto kwam daarna richting de getuige lopen. Hij was boos op de getuige. Een agent vroeg de bestuurder om afstand te houden. De bestuurder, een 22-jarige man uit Meppel,  sloeg daarop de agent met zijn vuist in het gezicht. De Meppeler werd in de boeien geslagen en de gewonde agent moest naar de eerste hulp.De gewonde agent doet eveneens aangifte van mishandeling.

Waar de overige drie arrestanten voor werden opgepakt is onbekend.

‘Buiten proportie’

,,De scheldpartijen en het fysieke geweld waar zij mee te maken hebben, terwijl zij hun werk staan te doen voor de veiligheid van ons allemaal, is buiten proportie. Hier was en is geen ruimte voor in Meppel. We zullen hier doortastend en consequent in optreden,” aldus teamchef Groenewoud.

  1. Doodgeschoten Wanneperveense burgemeester Roege krijgt geen bermmonument maar een gedenkplaat
    PREMIUM

    Doodgescho­ten Wanneper­veen­se burgemees­ter Roege krijgt geen bermmonu­ment maar een gedenk­plaat

    Aan de Dritftlakenseweg tussen Wanneperveen en Kolderveen komt geen bermmonument voor de in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers doorgeschoten Veniger burgemeester Pieter Klaas Roege. De gemeente Meppel geeft hiervoor geen toestemming. Maar tot opluchting van initiatiefnemer Arend Pluim krijgt Roege wel een eerbetoon. Het oog is nu gevallen op de plaats waar in de oorlog het gemeentehuis met de burgemeesterswoning heeft gestaan.

Kop van Overijssel