Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van Meerwijk, de eigenaar van het pand in Meppel waar iemand anders caravans in stalde. Die huurder is nu verdwenen en dus zoekt Van Meerwijk de caravanbezitters om hun voertuig terug te geven. © Wilbert Bijzitter

Pandeigenaar in Meppel zoekt caravanbezitters nadat huurder spoorloos verdwijnt

Een loods met zo'n 150 caravans, auto's en bootjes, maar geen idee van wie ze zijn. Ondernemer Maarten van Meerwijk wil in Meppel de eigenaren opsporen. De huurder van zijn loods, Piet Haverhoek, is namelijk spoorloos verdwenen, maar zonder contactgegevens van de voertuigbezitters achter te laten. En dat is volgens Van Meerwijk niet het enige wat mis is.

Het is niet voor het eerst dat Haverhoek een pand van Van Meerwijk huurt. ,,De vorige keer ging het goed", blikt de ondernemer terug. Hoe anders is dat nu. ,,Haverhoek heeft eerder dit jaar een hal gehuurd, waarvoor hij gewoon de huur zou betalen. Hij is daar vervolgens een caravanstalling begonnen en heeft het pand volgestopt met die voertuigen. Nu heeft hij het geld in zijn zak gestoken en is hij verdwenen.”

  1. Jong duo transformeert De Drie Kalkovens in Meppel tot Villa Kalkoven
    PREMIUM

    Jong duo transfor­meert De Drie Kalkovens in Meppel tot Villa Kalkoven

    In een niet zo ver verleden, werden er nog scheepsvrachten vol schelpen aangeleverd bij de kalkovens in Meppel, waar het met turf tot een soort kalkspecie werd verbrand. Leo Erberveld verbouwde de monumentale ovens bijna 25 jaar tot restaurant De Drie Kalkovens en bleef er al die jaren aan het roer. Nu is het tijd voor een frisse wind en een nieuw jasje: Thijs de Lange en Stefan Hoekstra (beide 25 jaar) nemen de zaak over en veranderen de naam in Villa Kalkoven. ,,Het moet voelen als een villa waar je alle kanten op kunt.”

Kop van Overijssel