Volledig scherm
Anne Lok stopt per direct als raadslid. © Wilbert Bijzitter

Pechtold beschuldigd van misbruik en wangedrag in ontslagbrief Anne Lok

Voormalig raadslid Anne Lok uit Meppel uit forse beschuldigingen richting Alexander Pechtold in haar ontslagbrief. In de brief legt ze uit waarom zij per direct ontslag neemt als raadslid. De Meppelse beschuldigt Pechtold van misbruik en wangedrag.

'Zoals u ongetwijfeld weet vanuit de populaire weekbladen had ik een affectieve relatie met de leider van mijn partij, Alexander Pechtold. Eveneens zult u er langs die weg kennis van hebben gekregen dat die relatie op een voor mij zeer pijnlijke wijze is beëindigd', begint Lok haar ontslagbrief, die in handen is van de Stentor. Ook schrijft Lok dat het erop lijkt dat Pechtold haar als 'labiel en gestoord' weg wil zetten.

Karaktermoord

'Inmiddels is het zover dat het erop lijkt dat meneer Pechtold, in reactie op die publicaties, er mee dreigt karaktermoord op mij te plegen via datzelfde soort medium, om mij als labiel en gestoord weg te zetten', schrijft ze. 'Er hangt mij ook boven het hoofd dat hij mij, als ik mij tegen deze publiciteit wil verweren door zijn misbruik, wangedrag en opportunisme aan te tonen, zal vervolgen voor het schenden van het briefgeheim of iets dergelijks.'

Besmeurd

Lok is ervan overtuigd dat ze binnenkort 'zozeer besmeurd zal zijn', dat ze niet meer met geloofwaardigheid kan functioneren als raadslid. Om die reden heeft ze gisteravond haar ontslag ingediend. 'Ik wil voor zijn dat ik terug moet treden, en wens met opgeheven hoofd uit uw raad te vertrekken', schrijft de Meppelse. 

Ook benadrukt Lok dat ze niet 'wezenloos' zal laten gebeuren wat er allemaal dreigt. 'Ik zal mij verweren tegen wil en dank want daar hebben mijn kinderen en mijn andere naasten, en ikzelf ook, recht op', schrijft ze. Ze sluit haar ontslagbrief af met 'pijn in het hart'. 

Niet herkennen

De woordvoering van D66 liet eerder vandaag in een korte reactie weten dat D66 kennis heeft genomen van het opstappen van Anne Lok als duo-raadslid, en dat Alexander Pechtold zich 'absoluut niet herkent in het geschetste beeld.'

Anne Lok

Anne Lok woont in Meppel en is moeder van vijf kinderen. Met name in de gemeente Steenwijkerland is Lok een bekende verschijning. In 2014 kwam Lok met voorkeursstemmen in de gemeenteraad, ze woonde destijds nog in Giethoorn.
Lok werkt als afdelingsleider atheneum/gymnasium bij het Bornego College in Heerenveen.

  1. Migrantenschip van Meppelse kapitein op Nederlands verzoek aan de ketting: ‘dit is migratiepolitiek’

    Migranten­schip van Meppelse kapitein op Nederlands verzoek aan de ketting: ‘dit is migratiepo­li­tiek’

    Nederland heeft de Italiaanse autoriteiten gevraagd het hulpschip Sea-Watch 3 voorlopig niet de haven van de Siciliaanse havenstad Catania te laten uitvaren. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft het schip van kapitein Anne Paul Lancel uit Meppel geïnspecteerd en verwacht binnen twee weken rapport uit te brengen. De hulporganisatie vermoedt een ‘migratiepolitiek tintje’ als motief: ,,Er is niks mis met het schip.”

Kop van Overijssel