Volledig scherm
Anne Lok stopt per direct als raadslid. © Wilbert Bijzitter

Pechtold beschuldigd van misbruik en wangedrag in ontslagbrief Anne Lok

Voormalig raadslid Anne Lok uit Meppel uit forse beschuldigingen richting Alexander Pechtold in haar ontslagbrief. In de brief legt ze uit waarom zij per direct ontslag neemt als raadslid. De Meppelse beschuldigt Pechtold van misbruik en wangedrag.

'Zoals u ongetwijfeld weet vanuit de populaire weekbladen had ik een affectieve relatie met de leider van mijn partij, Alexander Pechtold. Eveneens zult u er langs die weg kennis van hebben gekregen dat die relatie op een voor mij zeer pijnlijke wijze is beëindigd', begint Lok haar ontslagbrief, die in handen is van de Stentor. Ook schrijft Lok dat het erop lijkt dat Pechtold haar als 'labiel en gestoord' weg wil zetten.

Karaktermoord

'Inmiddels is het zover dat het erop lijkt dat meneer Pechtold, in reactie op die publicaties, er mee dreigt karaktermoord op mij te plegen via datzelfde soort medium, om mij als labiel en gestoord weg te zetten', schrijft ze. 'Er hangt mij ook boven het hoofd dat hij mij, als ik mij tegen deze publiciteit wil verweren door zijn misbruik, wangedrag en opportunisme aan te tonen, zal vervolgen voor het schenden van het briefgeheim of iets dergelijks.'

Besmeurd

Lok is ervan overtuigd dat ze binnenkort 'zozeer besmeurd zal zijn', dat ze niet meer met geloofwaardigheid kan functioneren als raadslid. Om die reden heeft ze gisteravond haar ontslag ingediend. 'Ik wil voor zijn dat ik terug moet treden, en wens met opgeheven hoofd uit uw raad te vertrekken', schrijft de Meppelse. 

Ook benadrukt Lok dat ze niet 'wezenloos' zal laten gebeuren wat er allemaal dreigt. 'Ik zal mij verweren tegen wil en dank want daar hebben mijn kinderen en mijn andere naasten, en ikzelf ook, recht op', schrijft ze. Ze sluit haar ontslagbrief af met 'pijn in het hart'. 

Niet herkennen

De woordvoering van D66 liet eerder vandaag in een korte reactie weten dat D66 kennis heeft genomen van het opstappen van Anne Lok als duo-raadslid, en dat Alexander Pechtold zich 'absoluut niet herkent in het geschetste beeld.'

Anne Lok

Anne Lok woont in Meppel en is moeder van vijf kinderen. Met name in de gemeente Steenwijkerland is Lok een bekende verschijning. In 2014 kwam Lok met voorkeursstemmen in de gemeenteraad, ze woonde destijds nog in Giethoorn.
Lok werkt als afdelingsleider atheneum/gymnasium bij het Bornego College in Heerenveen.

  1. Doodgeschoten Wanneperveense burgemeester Roege krijgt geen bermmonument maar een gedenkplaat
    PREMIUM

    Doodgescho­ten Wanneper­veen­se burgemees­ter Roege krijgt geen bermmonu­ment maar een gedenk­plaat

    Aan de Dritftlakenseweg tussen Wanneperveen en Kolderveen komt geen bermmonument voor de in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers doorgeschoten Veniger burgemeester Pieter Klaas Roege. De gemeente Meppel geeft hiervoor geen toestemming. Maar tot opluchting van initiatiefnemer Arend Pluim krijgt Roege wel een eerbetoon. Het oog is nu gevallen op de plaats waar in de oorlog het gemeentehuis met de burgemeesterswoning heeft gestaan.

Kop van Overijssel