Volledig scherm
Evert Santegoeds op de rode loper voorafgaand aan de presentatie van de plannen van Talpa voor SBS in het DeLaMar Theater. © ANP Kippa

Pechtold zet advocaat op journalist Evert Santegoeds na verhaal over relatie met Meppels raadslid

D66-leider Alexander Pechtold dreigt met juridische stappen tegen Evert Santegoeds naar aanleiding van een geruchtmakend verhaal in Telegraaf-roddelblad Privé over zijn verhouding met ex-raadslid Anne Lok uit Meppel. 

Dat vertelde de in Helmond geboren tijdschriftbaas woensdagavond in Shownieuws. ,,We kregen allerlei dreigementen, ook van strafrechtelijke vervolging, van mij denk ik."

Een woordvoerder van D66 bevestigt tegenover deze krant dat Pechtold een advocaat in de arm heeft genomen die hem 'juridisch gaat bijstaan'. ,,Want dit zijn zaken die over zijn privéleven gaan. Verder willen we hier niets over kwijt."

Bewijzen

In een recente ontslagbrief als raadslid van D66 in Meppel verwees Anne Lok (36) nadrukkelijk naar de relatiebreuk met Pechtold. Ze beschuldigt hem er in Privé onder meer van haar tot een abortus te hebben gedwongen. Pechtold zegt zich niet te herkennen in de geschetste beelden die Lok opwerpt. 

Volgens Santegoeds hebben zijn redacteuren bewijzen in handen die het verhaal van Lok wel degelijk bevestigen. ,,Dat zien we niet in het blad, want afgelopen vrijdag zijn de advocaten van Alexander Pechtold al in het verweer gekomen", beweert de Helmonder. ,,We hebben er daarom voor gekozen om het rustig aan te doen en het in elk geval deze keer zo te brengen."

Woedend

Pechtold reageerde woedend toen Privé afgelopen weekend contact met hem opnam, zegt Santegoeds. ,,We hebben hem geconfronteerd met haar uitspraken in een heel lange mail met 21 vragen. We hebben hem verzocht om daar voor zondagavond op te reageren. Dat heeft hij inderdaad gedaan, via een advocaat.”

Tekst gaat verder onder deze tweet.

Juridische stappen

Ook ex-vriendin Lok schrijft in haar ontslagbrief juridische stappen van Pechtold te vrezen. ,,Overigens hecht ik eraan te zeggen dat ik niet wezenloos zal laten gebeuren wat er allemaal dreigt; ik zal mij verweren tegen wil en dank want daar hebben mijn kinderen en mijn andere naasten, en ikzelf ook, recht op!"

Lok realiseert zich dat deze brief tot nog meer publiciteit leidt. ,,Maar ik kreeg berichten van journalisten dat Pechtold mij wegzet als labiel en gestoord. Mijn beste vriendin werd door hem benaderd en bij voorbaat beschuldigd van laster als zij gebeurtenissen zou bevestigen. De situatie leek en is onhoudbaar. Om mijn familie te beschermen ben ik genoodzaakt te stoppen als raadslid."

Volledig scherm
Anne Lok heeft besloten per direct met het raadswerk voor D66 Meppel te stoppen. © Wilbert Bijzitter
  1. Elly (62) uit Steenwijk was de Lieke Martens van de jaren 70: ‘Ik ben gewoon te vroeg geboren’
    PREMIUM

    Elly (62) uit Steenwijk was de Lieke Martens van de jaren 70: ‘Ik ben gewoon te vroeg geboren’

    Met het Nederlands Elftal als een serieuze kandidaat voor de wereldtitel is de Oranjekoorts in ons land flink toegenomen. Ook bij Elly Tiapasanea-Manuputty begint het zo langzamerhand te kriebelen. Niet zo gek, want de nu 62-jarige Steenwijkse is ex-international. In 1978, toen vrouwenvoetbal nog damesvoetbal was en de vooroordelen niet van de lucht waren, speelde ze vier interlands, waarin ze twee keer scoorde. Ruim veertig jaar na dato komen de plakboeken op tafel en haalt ze herinneringen op.

Kop van Overijssel