Volledig scherm
Anneke Nevels vertrok in haar auto. © Politie Drenthe

Politie in Overijssel vraagt aandacht voor vermiste Anneke (55): ‘Ze is psychisch in de war’

De 55-jarige Anneke Nevels wordt vermist. Ze vertrok woensdag midden in de nacht uit haar woning in Erica (Drenthe) en is sindsdien spoorloos. De vrouw is psychisch in de war. Naast de Drentse politie, kijken ook eenheden in Overijssel massaal uit naar de vrouw.

De politie meldt dat de vrouw in de war is en bovendien diabetes heeft. Ze gebruikt dan ook medicatie. Dat maakt dat de politie zich zorgen maakt om haar gezondheid. Daarom is haar volledige naam en een foto verspreid.

De vrouw vertrok in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.16 uur vanuit haar woning. Ze was gekleed in een pyjama en roze Crocs toen ze wegreed in haar Peugeot 2008. Haar pyjamabroek is paars met gekleurde strepen en haar auto heeft als kenteken RR-264-R.

Volledig scherm
Anneke Nevels vermist Erica © Politie Drenthe

Anneke is 1.78 meter lang, heeft kastanjebruin haar tot de schouders en draagt normaal gesproken een bril. Volgens de politie heeft ze haar bril echter niet meegenomen.

Het opsporingsbericht van de politie Zuidoost-Drenthe is op Facebook bijna 2.000 keer gedeeld. Dat gebeurde onder meer door de politie in Zwolle, Deventer, Kampen en door meerdere politie-accounts in Salland en het Vechtdal.

Wie informatie heeft over de vrouw kan contact opnemen met de politie via 0800-6070.

Volledig scherm
Anneke Nevels vermist Erica © Politie Drenthe
 1. Doodgeschoten Wanneperveense burgemeester Roege krijgt geen bermmonument maar een gedenkplaat
  PREMIUM

  Doodgescho­ten Wanneper­veen­se burgemees­ter Roege krijgt geen bermmonu­ment maar een gedenk­plaat

  Aan de Dritftlakenseweg tussen Wanneperveen en Kolderveen komt geen bermmonument voor de in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers doorgeschoten Veniger burgemeester Pieter Klaas Roege. De gemeente Meppel geeft hiervoor geen toestemming. Maar tot opluchting van initiatiefnemer Arend Pluim krijgt Roege wel een eerbetoon. Het oog is nu gevallen op de plaats waar in de oorlog het gemeentehuis met de burgemeesterswoning heeft gestaan.
 2. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
  PREMIUM
  Video

  Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

  Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Kop van Overijssel