Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Politie Meppel laat omstanders uitkijken naar de verkeerde auto

De politie in Meppel riep vanochtend de hulp in van het publiek bij het uitkijken naar een auto met verdachte personen erin. Helaas gaven agenten wel het verkeerde automerk door. 

Iets na 10:00 uur vanochtend deed de politie via Twitter een oproep aan haar bijna 6.000 volgers om te letten op een grijze Ford Cougar die even daarvoor was gezien bij een verdachte situatie op de Stapelerweg in De Wijk bij Meppel. Hier was rond 09:45 uur ingebroken in een woning. Na het incident reed de auto in onbekende richting weg en dus werd het publiek gevraagd het kenteken van de auto te noteren en de politie in te schakelen als zij de auto zagen rijden. 

Aanhoudingen

Niet veel later kwam de politie tot de conclusie dat het effectiever is om bij zo'n zoektocht het goede automerk door te geven om naar uit te kijken. Het bleek namelijk niet om een Ford Cougar, maar om een Ford Kuga te gaan. Uiteindelijk konden er, met dank aan een oplettende getuige, twee mannen van 32 en 33 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats worden aangehouden. Zij zitten vast voor nader onderzoek.

Ondanks de aanhouding van deze twee mannen is de politie nog steeds op zoek naar de grijze Ford Kuga. Deze inzittenden hebben mogelijk ook iets te maken met de woninginbraak. 

Kop van Overijssel