Volledig scherm

Pro zwarte-pietenlied Dikdakkers gaat als een malle

MEPPEL - "Wij willen zwarte piet. Zo zwart als roet en anders niet!" Waar Hans en Anton Voogd - beter bekend als feestduo De Dikdakkers - uit Meppel staan in de Pietendiscussie is wel helder.

Tot hun eigen verbazing gaat het op YouTube geplaatste lied met die titel als een malle op de social media en is inmiddels door honderdduizenden Nederlanders bekeken en gedeeld. Met name op pro-zwarte piet sites en fora is het lied erg populair.

Discussie
"Het is een gekkenhuis", zegt Hans Voogd. "Blijkbaar is het soms beter iets te zingen in plaats van te zeggen. Nu is het wachten op een platenmaatschappij die de single wil uitbrengen." Niet om binnen te lopen of een gouden plaat te scoren, haast hij zich te zeggen. "Maar puur om meer mensen te kunnen bereiken. Prima dat sommige mensen er anders over denken, maar 80 procent van de Nederlanders wil het feest zo houden als het is." Liever nog had hij gehad dat er geen discussie was en dat het plaatje helemaal niet nodig was. "Er zijn op deze planeet wel ergere dingen om je druk over te maken."

Voor de Dikdakkers is het in ieder geval duidelijk: gekleurde Pieten als alternatief, dat kan echt niet! Met dit prachtige pro-Zwarte Pietenlied zetten ze een statement neer en hopen ze dat Nederland nog vele jaren Zwarte Pieten uit Spanje mag verwelkomen. Zwarte Piet moet blijven! Internet: www.dikdakkers.nl twitter: @dikdakkers

Kop van Overijssel