Volledig scherm
Chefkok Thomas van Mechelen van restaurant Sukade. © Eigen foto

Restaurants jubelen: drie nieuwe Bib Gourmands

Restaurant Sukade in Meppel, Klein Parijs in Harderwijk en De Tuinkamer in Ruurlo zijn drie van de twintig restaurants die door de Michelingids een nieuwe Bib Gourmand kregen toebedeeld. Dat maakte de restaurantgids vanmorgen bekend.

Restaurants Sizzles en Twenty2 in Apeldoorn, Tante Blanche in Brummen, De Witte Gans in Dalfsen,  Bouwkunde in Deventer, 't Soerel in Epe, Hoog Holten in Holten, en de Bovenmeester in Steenwijk behielden alle hun kwalificatie.

Restaurants met een Bib Gourmand (afgeleid van Bibendium, het bandenmannetje van Michelin) voeren alle een menu waarop een kwalitatief goed driegangenmenu voor een bedrag tot en met 37 euro staat.

 ’t Arsenaal in Deventer, Intens in Voorst en De Molenmeester in Staphorst zijn hun Bib Gourmandkwalificatie kwijt. 

Molenmeester

,,Heel jammer", vindt mede-eigenaresse Marjon van de Pol van De Molenmeester die het na 15 jaar nu dus zonder Bib moet doen. ,,Zoiets komt patsboem uit het niets. Waarschijnlijk komt het doordat we alleen nog in het weekend open zijn. We zijn namelijk aan het afbouwen. Aan de keuken kan het niet liggen, daar staan al jaren dezelfde mensen in." Toch is het niet het einde van de wereld: ,,We hebben het nog steeds druk en naar ons zin."

Kop van Overijssel