Contactverbod voor Gerrit Jan van D.
Volledig scherm
Contactverbod voor Gerrit Jan van D. © Videostill

Ruinerwold-vader mag niet terug naar kinderen: OM legt gebieds- en contactverbod op

Het Openbaar Ministerie heeft een contact- en gebiedsverbod opgelegd aan Gerrit Jan van D. Hij mag negentig dagen niet in de buurt van de woning van zijn kinderen komen. Ook mag hij in deze periode geen contact opnemen met een van zijn kinderen die een aangifte heeft gedaan van een zedendelict. De kinderen mogen zelf wel contact zoeken met hun vader, indien ze dat willen. 

3 reacties

 • eline boerhof

  6 dagen geleden
  Voor mij…. Dom besluit. Bescherm de kinderen en bevestig hun verschrikkelijke trauma. Een vader die zijn kleine kind van gaar stoeltje kan slaan heeft geen woorden nodig om te communiceren. Het wordt tijd dat er ervaringsdeskundigen gaan werken voor en bij het OM. OAS dan kan het OM dit soort manipulaties herkennen en vakkundig beoordelen. De vader heeft geen recht op bescherming… waartegen? De kinderen hebben alleen de rechtspraak en hebben daar recht op!
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @Niek, in de documentaire, deel twee geloof ik, waren de vier oudste kinderen bij hun vader in de gevangenis op bezoek geweest. Zij zeiden goed te kunnen communiceren met vader, ze begrepen elkaar en vader reageerde op hun vragen. Het verbaasd mij dat de rechter denkt dat hij niet kan communiceren. Volgens mij speelt hij stommetje, gezien zijn eerdere contact met zijn kinderen.
 • Niek de Bruin

  1 maand geleden
  Gerrit Jan van D. kan niet praten, maar kan hij zelfstandig zich wel verplaatsen ? Hoe kan hij bij z'n kinderen in de buurt komen, wordt hij dan door de een of ander naar z'n kinderen gebracht. De aanklachten tegen hem zij geseponeerd omdat hij niet kan spreken, maar ........ allemaal vragen hoe het geestelijk en fysiek met hem gaat. We weten verder niets over hem, is dat gebruikelijk?
 1. Manegehouder Jan B. claimt dat hij lange tijd niets wist van enorme coke-wasserij: ‘Had het gewoon verhuurd aan computerlui’
  PREMIUM

  Manegehou­der Jan B. claimt dat hij lange tijd niets wist van enorme co­ke-wasserij: ‘Had het gewoon verhuurd aan computer­lui’

  Met zijn hoofd verstopt in zijn handen zit manegehouder Jan B. uit Nijeveen voor de rechter. Volgens justitie heeft de paardenman een belangrijke rol gespeeld in het opzetten van een mega-cocaïnewasserij in zijn manege. B. vertelt een ander verhaal: ,,Ik had het gewoon verhuurd aan computerlui en kwam er pas eind juli achter dat het misse soep was.” Nu wil justitie geld van hem.
 2. Veldhuis Media weg uit Raalte, maar: ‘Meppel is ook niet het einde van de wereld’
  1

  Veldhuis Media weg uit Raalte, maar: ‘Meppel is ook niet het einde van de wereld’

  Drukkerij Veldhuis Media maakte vorige week bekend met de 94 personeelsleden naar een nieuw, groter pand in Meppel te verhuizen. Een grotere bedrijfsruimte vinden in Raalte zelf, bleek niet mogelijk en in Meppel staat een voormalige drukkerij klaar waar de groei ook kan worden doorgezet. Het personeel heeft volgens directeur Oscar Jager geen moeite met de verhuizing. ,,Meppel is ook niet het einde van de wereld.”

Kop van Overijssel