Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Stagedrama ‘Lisa’ leidt tot grote ophef: ‘Goed dat er echt iemand opstaat’

Beschamend dat dit gebeurt, zegt de een. Leer er mee leven, het overkomt iedereen, reageert een ander. Geef je kind een Nederlandse voornaam en laat zo zien dat je kind met westerse waarden is opgevoed, oppert weer iemand anders. Dit moeten we zo snel mogelijk uitbannen, vindt onderwijsminister Robbert Dijkgraaf.

5 reacties

 • Cor Groen

  3 maanden geleden
  Mijn zoon van 14 heeft een soortgelijke ervaringen bij zijn sollicitatie als vakkenvuller bij de AH. Hij heeft 4x online gesolliciteerd en alleen een ontvangstbevestiging ontvangen. Klasgenootjes werden wel direct uitgenodigd. De nood was hoog, er waren hard mensen nodig! Daarom organiseerden ze zelfs een 'speeddate'. Hier werd hij direct aangenomen....
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Triest maar niet uit te bannen,leer je kinderen daaraan niet mee te doen net als op scholen en werkgevers
 • H. Hudepohl

  3 maanden geleden
  De reactie van J. Albers is volkomen terecht. Een ondernemer kan en moet zelf bepalen wie er binnen zijn organisatie past. Zowel medewerkers als stagiaires. Kwaliteiten als opleiding, interesses, werkervaring, leeftijd en karakter/mentaliteit zijn van doorslaggevende betekenis. En dat kan de overheid niet bepalen.
 • Anne Proper

  3 maanden geleden
  Dit is best tegenstrijdig J Albers. Het is een zeer goed uitgangspunt waar u op selecteert. Maar opvoeding, beleefdheid en leergierigheid haal je niet uit een (exotische) naam. Maar zult u toch echt alleen tijdens de stage herkennen. Dus zal een naam onder stageaanvraag niets uit moeten maken.
 • J. Albers

  3 maanden geleden
  Op mijn leerbedrijf zijn meerdere stageplekken. Er is overigens maar één persoon die deze plekken invult, en dat ben ik en niemand anders. Kleur, afkomst of gender is niet doorslaggevend maar opvoeding, beleefdheid en leergierigheid geven de doorslag. Het is mijn bedrijf en ik bepaal! Verander dat en je hebt een leerbedrijf minder. Niet alles kun je er als overheid doordrukken.