Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Talen hoeft dwangsom van 50.000 euro aan gemeente Meppel niet te betalen

Afvalverwerker Talen hoeft de dwangsom van 50.000 euro aan de gemeente Meppel niet te betalen. Dat heeft de rechtbank in Groningen bepaald.

De gemeente legde de afvalverwerker deze dwangsom op omdat bedrijfsafval niet onder een overkapping lag. Talen ging hiertegen al in beroep bij de Commissie Bezwaarschriften van de gemeente. Die gaf hem gelijk en adviseerde de gemeente om van de dwangsom af te zien. De gemeente ging daarin niet mee, waarna Talen naar de rechter stapte. Die geeft de afvalverwerker nu ook gelijk.

 1. Doodgeschoten Wanneperveense burgemeester Roege krijgt geen bermmonument maar een gedenkplaat
  PREMIUM

  Doodgescho­ten Wanneper­veen­se burgemees­ter Roege krijgt geen bermmonu­ment maar een gedenk­plaat

  Aan de Dritftlakenseweg tussen Wanneperveen en Kolderveen komt geen bermmonument voor de in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers doorgeschoten Veniger burgemeester Pieter Klaas Roege. De gemeente Meppel geeft hiervoor geen toestemming. Maar tot opluchting van initiatiefnemer Arend Pluim krijgt Roege wel een eerbetoon. Het oog is nu gevallen op de plaats waar in de oorlog het gemeentehuis met de burgemeesterswoning heeft gestaan.
 2. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
  PREMIUM
  Video

  Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

  Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Kop van Overijssel