Volledig scherm
© ANP XTRA

Verdachte seriestalker uit IJhorst blijft vastzitten

De twee keer eerder voor stalking veroordeelde Albert P. uit Meppel blijft vastzitten. De rechtbank wil hem in het Pieter Baan Centrum laten onderzoeken, bleek dinsdag op de digitale rechtszitting.

Albert P. uit Meppel kreeg in september 2017 120 dagen cel waarvan 117 dagen voorwaardelijk voor het maandenlang stalken van oud-collega’s van het transportbedrijf in IJhorst waarvan hij mede-eigenaar was. Hij meende recht te hebben op een uitkoopsom en stuurde in 2016 en 2017 zeker 6.500 berichten aan zijn oud-collega’s. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan nu voor een derde maal over de schreef te zijn gegaan. 

Hongerige wolf

Van april tot juli en opnieuw in september en oktober vorig jaar zou hij vele mailberichten aan slachtoffers, maar ook naar dagblad De Telegraaf, een advocatenkantoor en de gemeente Staphorst gestuurd hebben. De teksten waren dreigend van toon, aldus het OM. De berichten in het najaar waren gestuurd nadat hij al een contactverbod had gekregen. Over de inhoud van die teksten werd niets gezegd op de zitting. Eerder schreef hij aan oud-collega’s onder meer dat hij ‘de hongerige wolf’ is die hen met huid en haar op zou eten. ,,Jullie gezinnen spaar ik ook niet meer’', voegde hij daaraan toe.

Vanwege maatregelen in verband met de coronacrisis werd de inleidende zitting dinsdag door de rechtbank via een videoverbinding afgedaan. P. zou vanuit de gevangenis in beeld komen, maar hij weigerde te verschijnen. Zijn advocaat Dick Poppe gaf aan al lange tijd geen contact met zijn cliënt te hebben. Hij deed geen verzoek tot opheffing of schorsing van de voorlopige hechtenis. De officier van justitie wil dat P. vast blijft zitten. Hij gaat als alles goed gaat in juni naar het Pieter Baan Centrum voor een persoonlijkheidsonderzoek. De rechtbank besloot de zaak aan te houden tot 23 juni. Dan vindt opnieuw een regiezitting plaats.

  1. YouTuber uit Meppel jaagt maanden op Habbo Hotel naar pedo’s en lokt ze in de val
    PREMIUM

    YouTuber uit Meppel jaagt maanden op Habbo Hotel naar pedo’s en lokt ze in de val

    Sven van der Meulen uit Meppel zet zijn eerder ingezette strijd tegen online-pedofielen voort. Al eerder ontmaskerde hij volwassen mannen die willens en wetens online aanpappen met minderjarigen. Ditmaal heeft Van der Meulen zijn aandacht gericht op de al jaren bekende online-kindergame Habbo Hotel. Ook dat is volgens hem een plek waar pedoseksuelen seksuele contacten met kinderen zoeken. Hij maakte daar een documentaire over.

Kop van Overijssel