Volledig scherm
© ANP

Vermiste Denise (13) uit Meppel na grote zoekactie weer terecht

updateDe vermiste 13-jarige Denise uit Meppel is weer terecht. Het verstandelijk beperkte meisje was sinds gistermiddag spoorloos, waarna bij haar zorginstelling alle alarmbellen rinkelden. Na een grote zoekactie van de politie werd ze een etmaal later weer gevonden.

Denise vertrok gistermiddag rond 17.00 uur uit een zorginstelling in Meppel. Medewerkers van de instelling startten direct een zoektocht, maar wisten het meisje niet te vinden.

‘Zorgwekkend’

Vanochtend werd een Burgernetactie opgezet en ging een politiehelikopter de lucht in, maar ook dit had niet snel het gewenste effect. De politie besloot daarom haar volledige naam en een foto van het meisje te verspreiden.

,,Het is zorgwekkend’’, vertelde een woordvoerder van de politie Noord-Nederland vrijdagmiddag. ,,Daarom hebben we haar naam en foto gepubliceerd en vragen we op meerdere plekken aandacht voor de vermissing.’’ Uit de Burgernetmelding bleek dat ze zich ‘jonger gedraagt’ dan iemand van 13 jaar. 

Uiteindelijk kwam vrijdagmiddag even voor 17.00 uur het verlossende nieuws: Denise is terecht. De politie heeft daarop haar volledige naam en foto weer de website verwijderd. ,,We vragen iedereen dit ook te doen’’, aldus de politiewoordvoerder.

Niet voor het eerst

Het was overigens niet de eerste keer dat Denise als vermist werd opgegeven. Exact één jaar geleden, op 15 november 2018, werd met man en macht naar haar gezocht toen ze op haar fiets vertrok van een zorgboerderij in Denekamp. 

Na een zoektocht door de politie Twente, vijf eenheden van de landelijke politie, de Marechaussee op motoren en een politiehelikopter werd ze toen teruggevonden in de Duitse stad Nordhorn. 

Onderstaande tweet van wijkagent Bas Kuiphuis was destijds veelzeggend:

Kop van Overijssel