Volledig scherm
Bé Veen, directeur van drukkerij De Reest en oud-voorzitter van vv Staphorst, zoekt een rustig plekje in de kookstudio van De Gasfabriek om te bellen voor de Meppeler Uitdaging. © Wilbert Bijzitter

Video | Beloffensief met resultaat in Meppel

MEPPEL - Zoveel mogelijk stageplaatsen eruit halen. Met die opdracht is een belteam voor de Meppeler Uitdaging donderdagmiddag aan de slag gegaan om in twee uur tijd bij zoveel mogelijk bedrijven de deur op een kier te zetten voor - zoals dat heet - mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Die missie is met 65 toezeggingen meer dan volbracht. "Veel meer dan verwacht, super tevreden", jubelt manager Gertjan Holterman van de Meppeler Uitdaging, één van de meer dan vijftig in het land. Hij heeft vooraf voorzichtig ingezet op één 'match' per beller. Maar al binnen vijf minuten na het startsein in de kookstudio van De Gasfabriek in Meppel, meldt de Meppeler wethouder Roelof Pieter Koning zich met een stageplaats bij Horesca. Holterman heeft het afsprakenformulier nog niet in handen of nummer 2 en 3 zijn onderweg.

Werkgeversplatform
Konings collega Bert Krale van de gemeente Staphorst heeft 's ochtends al een belronde gedaan, omdat hij 's middags niet kon. Naast wethouders en accountmanagers van de gemeenten Meppel en Staphorst pakken maatschappelijk betrokken ondernemers uit Meppel, Staphorst, Rogat en Nijeveen en leden van het werkgeversplatform Meppel-Staphorst deze donderdagmiddag de telefoon.

Simpel
De ruim honderd te benaderen bedrijven komen uit het netwerk van de bellers. Daar is volgens hen plaats voor een simpele ontmoeting, korte stage of werkervaringsplek voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Volledig scherm
Wethouder Roelof Pieter Koning van de gemeente Meppel haalt met een stageplaats bij Horesca de eerste match binnen. © Wilbert Bijzitter
Zoveel mogelijk stageplaatsen eruit halen. Met die opdracht is een belteam voor de Meppeler Uitdaging donderdagmiddag aan de slag gegaan om in twee uur tijd bij zoveel mogelijk bedrijven de deur op een kier te zetten voor - zoals dat heet - mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kop van Overijssel