Burgemeester Richard Korteland en zijn partner, mevrouw Rosa van Veen legden maandagochtend vijf kransen bij vijf monumenten in Meppel.
Volledig scherm
Burgemeester Richard Korteland en zijn partner, mevrouw Rosa van Veen legden maandagochtend vijf kransen bij vijf monumenten in Meppel. © Daan Prest

Vijf kransen bij vijf monumenten in Meppel en Nijeveen

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Meppel door Canadese militairen van het Toronto Scottish Regiment werd bevrijd. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus was de Dodenherdenking op maandag 4 mei en is de viering van Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei niet mogelijk.

Burgemeester Richard Korteland en zijn partner, mevrouw Rosa van Veen, legden vanochtend uit naam van alle inwoners van de gemeente kransen bij vijf monumenten in Meppel en Nijeveen. 

In het Wilhelminapark bij het verzetsmonument en het Nederland-Canada monument, in het Slotplantsoen bij het monument voor Joodse slachtoffers, op de begraafplaats aan de Zomerdijk bij het monument voor gevallenen en in Nijeveen bij het herinneringsmonument tegenover het voormalig gemeentehuis.

Op veel plaatsen hingen vlaggen halfstok.

Kop van Overijssel