Volledig scherm
PREMIUM
Op Sportpark Ezinge in Meppel zijn borden opgehangen om bezoekers te informeren over het rookverbod, zo ook bij MSC Meppel. © MSC Meppel/Arjan Jonkers

Voetbalclubs Meppel stellen rookverbod in op gezamenlijk sportpark om gekke situaties te voorkomen

Op Sportpark Ezinge in Meppel mag op zaterdagochtend tijdens jeugdwedstrijden niet meer gerookt worden. De gezamenlijke bespelers van het complex, FC Meppel, Alcides en MSC, hebben de sigaret in de ban gedaan. Bij andere clubs in de regio wordt er wisselend gedacht over roken langs de lijn.

FC Meppel was de club die het rookverbod op de agenda zette. Dat de buren van Alcides en MSC vervolgens bij dit idee betrokken werden, was geen hele grote verrassing. De drie voetbalclubs delen immers met elkaar het sportcomplex en het zou gekke situaties opleveren als er bij ene club wel een rookverbod zou gelden en een paar stappen verderop niet. Dat besefte MSC-voorzitter Arjan Jonkers zich ook. ,,We delen elkaars velden. Dus het zou raar zijn als je op het veld waar FC Meppel speelt niet mag roken, maar als MSC even later op datzelfde veld speelt er wel gerookt mag worden.”

Kop van Overijssel