Volledig scherm
politie © ANP XTRA

Vrouw in Meppel onder bedreiging van steekwapen overvallen door twee mannen

Een vrouw is zaterdagavond overvallen in haar woning aan de Judith Leysterstraat in Meppel. De daders zijn nog niet gepakt. 

Twee mannen met bivakmutsen drongen rond 18.30 uur de woning binnen en eisten onder bedreiging van een steekwapen geld. Hoe hoog de buit is, is niet bekend. De politie doet daar in de regel geen uitspraken over, omdat dat soort informatie wordt gezien als daderinformatie.

Signalement: zeer tenger

De ene man heeft een zeer tenger postuur, is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang  en 16 tot 18 jaar oud. Hij droeg een gebreide zwarte muts met uitgeknipte ogen, zwarte wollen vingerhandschoenen, een zwarte hoodie en een broek van het merk Adidas met 3 witte strepen aan de zijkanten. Hij had een steekwapen in zijn hand.

De tweede man is 1.80 tot 1.85 meter lang en eveneens zeer tenger. Ook zijn leeftijd wordt geschat op 16 tot 18 jaar. Hij droeg een gebreide zwarte muts met uitgeknipte ogen, zwarte wollen vingerhandschoenen, een zwarte hoodie en een zwarte broek van het merk Puma. De twee overvallers hadden één vrij volle grijze stoffen rugzak bij zich.

Later op de avond is de politie gealarmeerd en is direct een onderzoek gestart. Wie informatie heeft over het tweetal kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. 

Kop van Overijssel